Jeseniška zmešnjava se nadaljuje, odpustili Heikkija Mälkiäja

Pisno odpustnico je dobil tudi trener Heikki Mälkiä, po neuradnih informacijah bo na njegov stolček sedel Bojan Magazin.

Objavljeno
22. februar 2012 17.17
S. U., šport
S. U., šport

Jesenice - Kar smo napovedovali v zadnjih dneh, se je tudi zgodilo. V nizu povsem zgrešenih potez vodstva jeseniškega hokejskega kluba je včeraj pisno odpustnico dobil tudi trener Heikki Mälkiä. Po neuradnih informacijah bo njegovo mesto zasedel Bojan Magazin, ki je v svoji igralski karieri vrsto let nosil dres železarjev.

Finski strokovnjak, star 53 let, se je v zadnjih mesecih navzlic vsem težavam s kadrom in izjemnimi denarnimi dolgovi, požrtvovalno loteval nalog, povrhu je ostal brez pomočnikov Dejana Varla In Klemna Mohoriča, prav tako nerazumljivo odstavljenima sredi sezone, zdaj pa je moral odditi še sam.

Na Jesenicah je tako ta čas dvajseterica igralcev prepuščena usodi brez strokovnega vodstva, iz kluba so z informacijami zelo skopi, moštvo pa bi se moralo pripravljati za končnico domačega prvenstva.

Kdo bo vodil železarje, ni znano, predvidoma pa so najresnejši kandidati Drago Mlinarec, Marjan Kozar in Toni Tišlar, nekdanji reprezentanti, ki v Podmežakli delajo z mlajšimi selekcijami. Nekateri omenjajo tudi prihod Valerija Šahraja, Ukrajinca z Bleda.