Kapetan Mušič večer agonije le spremenil v lepo zmago

Hokejisti Telemacha Olimpije v podaljšku strli Salzburg. Fehervar zaokrožil skupino za uvrstitev od 1. do 6. mesta.

Objavljeno
31. januar 2015 01.24
HDD Telemach Olimpija - EC Red Bull Salzburg . Na sliki Pešut. Ljubljana, 12.10. 2014
G. N., šport
G. N., šport
Ljubljana – Tudi pri zadnjem dvoboju Olimpije v rednem delu odprtega prvenstva Avstrije ni šlo brez šlamparije. Namesto ekshibicije na Trgu republike so zeleno-beli in Salzburžani s poldrugo uro zamude začeli tekmo v Tivoliju. Po razburljiv končnici so se veselili Ljubljančani, ki bodo jutri gostovali v Dornbirnu.

Vremenske razmere so znova onemogočile tekmo na odprtem. Ali pa gostitelj, podjetje Lucky Luka, ki je bilo odgovorno za ledeno ploskev. Nekateri so trdili, da so prepozno začeli s čiščenjem ledene ploskve, saj je bil moker sneg pretežak. Drugi so trdili, da je bil delegat prestrog, da ledena ploskev le ni bila tako luknjasta, da ne bi mogli pripraviti vsaj manjše hokejske veselice. Za nameček so se tudi gostje iz Salzburga ujeli v prometno zanko in zaradi nesreče v predoru Karavanke v Ljubljano prišli z zamudo. »Ledeni festival« (Ice fest) se je razpletel v še en hokejski fijasko v tej sezoni.

Tudi selitev v Tivoli je podaljšala včerajšnjo agonijo. Dvoboj brez tekmovalnih izzivov in pred približno 300 gledalci, med katerimi so bili glasni predvsem gostujoči navijači, je bila za pozabo. V ljubljanskih vratih je prvič branil Miika Wiikman, v gostujočih vratih je bil Luka Gračnar. Ljubljančani so v prvi in drugi tretjini svojo priložnost zapravili, ko niso izkoristili, najprej 50 sekund igre z dvema igralcema več, nato pa še 1:36 minute. Gostje se niso naprezali, veliko kombinirali, premoč pa uveljavili šele v 45. minuti. Ryan Duncan je ukanil Wiikmana. A Olimpija je bila znova srčna do zadnje sekunde in bila na koncu debelo nagrajena. Grega Koblar je za podaljšek zadel 1:30 minute pred koncem. Povrhu je bil zaradi udarca izključen Matthias Trattnig, in v 62. minuti je kapetan Aleš Mušič z beckhandom odločil zmagovalca.