Ključa do tekmečevih vrat ni in ni

EBEL: boleča ostaja Olimpijina neučinkovitost z igralcem več na ledu. Po novem porazu jutri pri Znojmu.

Objavljeno
25. oktober 2014 10.41
bsa*Hokej
Siniša Uroševič, šport
Siniša Uroševič, šport
Ljubljana – Hokejisti Telemacha Olimpije so tudi na četrtkov večer ostali brez uresničitve želje o prekinitvi niza porazov. Četudi tokrat niso bili daleč od uspeha proti branilcem lovorike EBEL iz Bolzana, je ob končnem pogledu na izid (1:2) vendarle spet ostalo spoznanje o novem spodrsljaju. Sestanek po tekmi v slačilnici s trenerjem Fabianom Dahlemom je bil daljši, kot so ga zmaji sicer vajeni, boleča ostaja predvsem Olimpijina neučinkovitost z igralcem več na ledu.

»Prav zato bomo napadom z igralcem ali dvema več v pripravi na naslednjo tekmo namenili največ pozornosti,« je po porazu z Bolzanom poudaril omenjeni prvi mož Olimpijine klopi in misli usmeril k nedeljskemu gostovanju pri Znojmu, edinem češkem klubu v tekmovanju.

Več dobre volje kot zadnji niz ljubljanskih porazov prinaša učinkovitost slovenskih reprezentantov na tujem, pri CSKA vnovič blesti Jan Muršak. Branilec Aleš Kranjc pa bo poslej igral na Švedskem pri Södertälju, doslej že bazi številnih naših igralcev, tudi Anžeta Kopitarja pred odhodom v NHL.

Pari 14. kola (jutri); 17.30: Znojmo – Telemach Olimpija, VSV – Dornbirn, Salzburg – Innsbruck, Fehervar – KAC; 17.40: Vienna Capitals – Linz; 18.45: Bolzano – Graz 99ers.