Kopitar in soigralci nemočni proti zvezdam iz Dallasa

Hokejisti Los Angeles Kings so v domači dvorani z 1:4 izgubili proti tekmecem iz zahodne konference, ekipi Dallas Stars.
Fotografija: Anže Kopitar s soigralci tokrat ni bil kos zvezdam iz Dallasa. FOTO: Jayne Kamin-Oncea/USA Today
Odpri galerijo
Anže Kopitar s soigralci tokrat ni bil kos zvezdam iz Dallasa. FOTO: Jayne Kamin-Oncea/USA Today

 Moštvo Los Angeles Kings je doživelo poraz v severnoameriški hokejski ligi NHL. Davi so izgubili proti neposrednim tekmecem iz zahodne konference Dallas Stars. Vodilna ekipa centralne skupine je v domači dvorani kraljev Crypto.com Areni slavila prepričljivo, z izidom 4:1. Slovenski as Anže Kopitar se ni vpisal med strelce ali podajalce.

Uvodni del tekme je pripadel kraljem. Domača zasedba je silovito odprla obračun. Že po 26 sekundah tekme so si kralji priigrali vodstvo. Za 1:0 je zadel Kevin Fiala po podaji, pod katero se je podpisal Drew Doughty. To je bil 21. gol v sezoni za Fialo in njegov najhitrejši zadetek v 10-letni karieri.

A to je bil tudi zadnji zadetek domače zasedbe na tekmi. Po golu Fiale so izgubili zagon, čeprav je vratar Cam Talbot zbral 31 obramb. Na led se je vrnil tudi napadalec Los Angelesa Adrian Kempe, potem ko je zaradi poškodbe roke izpustil pet tekem.

Čeh Radek Faksa za izenačenje in Jason Robertson za vodstvo gostov z 2:1 sta v drugi tretjini zadela v razmaku 18 sekund. Wyatt Johnston je po skoraj sedmih minutah v tretji tretjini dodal zadetek ob "power-playu". Joe Pavelski pa je dosegel gol v nebranjeno mrežo tri minute in 40 sekund pred koncem obračuna za Dallas, ki je svoj zmagoviti niz podaljšal na pet tekem.

Scott Wedgewood je bil uspešen pri blokiranju strelov domačih hokejistov. Vratar teksaške zasedbe je zaustavil 26 strelov na svoji prvi tekmi po 26. februarju, med njimi je zaustavil tudi poskus kapetana kraljev Kopitarja. Zmaga ohranja Dallas na vrhu osrednje divizije lige NHL z 89 točkami, štirimi pred Winnipegom in Coloradom.

Na vrhu zahoda so Vancouver Canucks z 91 točkami. Vancouver je sicer s kar 5:0 ugnal Winnipeg Jets. Kralji si sedmo mesto zahoda delijo z Vegas Golden Knights, oboji imajo 75 točk.

Hokejisti iz Los Angelesa so izenačeni na tretjem mestu v tihomorski diviziji z Vegasom, potem ko so zlati vitezi premagali Detroit s 5:3. Kings bodo v ponedeljek zvečer po lokalnem času, v torek zjutraj po srednjeevropskem, gostili New York Islanders.

Preberite še:

Komentarji: