Kopitar objavil seznam hokejskih reprezentantov za Soči

Na seznamu slovenske hokejske reprezentance, ki bo nastopila v Sočiju, med drugim ni Gašperja Kopitarja in Roka Pajiča.

Objavljeno
06. januar 2014 12.15
Ljubljana, 13.4.2012, hokejska reprezentanca Slovenije je sprobala stoziski led. Foto: Marko Feist
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Selektor slovenske hokejske reprezentance Matjaž Kopitar je danes objavil seznam hokejistov, na katere bo računal na bližnjem olimpijskem turnirju v Sočiju. Na seznamu ni presenečenj, okostje ekipe pa sestavljajo igralci, ki so si nastop na OI priborili na lanskih kvalifikacijah na Danskem, na manjkata niti zvezdnika iz NHL in KHL Anže Kopitar in Jan Muršak.

Selektor na seznam sicer ni vključil sina Gašperja, iz zasedbe sta izpadla tudi Rok Pajič in Luka Bašič, priložnost pa dobila Miha Verlič in Anže Kuralt.

Kot je poudaril selektor, za večino od 25 imen na seznamu ni bilo dvomov. Večina ključnih igralcev ni bila vprašljiva, Kopitar se je moral odločiti le za nekaj igralcev tretjega in četrtega napada, v primerjavi z Vojensom pa je razlika tudi en branilec več: takrat jih je imel sedem, v Sočiju jih bo osem. Novinec bo Matic Podlipnik.

»Če bi imeli sto enakovrednih igralcev, bi bilo lažje, potem bi bilo mogoče 75 razočaranih. Zdaj jih nekaj sicer bo razočaranih, a tako je v tem športu. Status pri nekaterih se je od Vojensa spremenil, nekateri so napredovali, nekateri nazadovali ... Če nisi na vrhuncu v klubih, ne moreš biti v reprezentanci,« je ob razkritju seznama povedal Kopitar.

Seznam slovenske hokejske reprezentance za OI v Sočiju:

Vratarji: Robert Kristan (Nitra/Slovaška), Andrej Hočevar (Epinal/Francija), Luka Gračnar (Salzburg/Avstrija);

branilci: Blaž Gregorc (Pardubice/Češka), Žiga Pavlin (Troja Ljungby/Švedska), Andrej Tavželj (Rouen/Francija), Aleš Kranjc (Köln/Nemčija), Klemen Pretnar (VSV Beljak/Avstrija), Mitja Robar (Krefeld/Nemčija), Sabahudin Kovačevič (Karaganda/Kazahstan) in Matic Podlipnik (Dukla Jihlava/Češka);

napadalci: Žiga Jeglič (Ingolstadt/Nemčija), Rok Tičar (Köln/Nemčija), Robert Sabolič (Ingolstadt/Nemčija), Marcel Rodman (Schweninger/Nemčija), David Rodman (Oskarsham/Švedska), Jan Urbas (München/Nemčija), Jan Muršak (CSKA Moskva/Rusija), Anže Kopitar (Los Angeles Kings/ZDA), Boštjan Goličič (Briancon/Francija), Žiga Pance (Bolzano/Italija), Aleš Mušič (Telemach Olimpija), Miha Verlič (Telemach Olimpija), Anže Kuralt (Epinal/Francija) in Tomaž Razingar (Troja Ljungby/Švedska).