Kopitar: Včasih moraš storiti korak nazaj za dva naprej

Hokejski zvezdnik Anže Kopitar: Cilj - obstanek med elito - je, zavoljo prikazanega na OI, realnejši kot v minulih letih.

Objavljeno
22. april 2015 01.27
Anže Kopitar
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar se je v soboto, potem ko je z branilci naslova v ligi NHL, Kralji iz Los Angelesa, zgrešil preboj v končnico, vrnil v domovino, kjer se je pridružil reprezentančnim kolegom na pripravah za majsko svetovno prvenstvo skupine A na Češkem. Hrušičan je resda še nekoliko utrujen od dolgega potovanja, a je obenem prepričan, da bo hitro ujel formo, veseli pa se že igranja v majici z državnim grbom.

»Časovna razlika mi še vedno malo nagaja, slab teden ponavadi traja, da se povsem privadim na spremembo. Počival sem, kolikor se je dalo. Še nekaj dni in bo v redu. Z reprezentančnimi kolegi se še nismo kaj dosti pogovarjali, nekaj malega pred treningom, na hitro. A bo v prihodnjih dneh več priložnosti. Lepo se je vrniti v garderobo s fanti, s katerimi smo bili tako uspešni v Sočiju,« je prepričan Kopitar.

Cilj v Ostravi je jasen: obstanek med elito. »Cilj je, zavoljo prikazanega na olimpijskih igrah, realnejši kot v minulih letih. Samozavest je poskočila, vemo, da se lahko kosamo tudi z najboljšimi moštvi. Fantje so bili že v preteklih letih blizu, a je malo zmanjkalo. Verjamem, da se bo tokrat sreča obrnila v našo korist. Igrati moramo kot ekipa, vsak posameznik bo moral dati vse od sebe. Pritiska ni, že sem bil v takšnem položaju, bo pa lep izziv,« je zmerno optimističen Anže, ki se je ozrl tudi na minulo sezono onkraj »luže«: »Za mano je povprečna sezona, nisem povsem zadovoljen. Slabo sem začel, v drugi in tretji tretjini sezone pa sem le ujel ritem.«

Izpad Los Angelesa že po rednem delu sezone je nekoliko zatresel klubsko slačilnico, igralci in strokovni štab so se po koncu sezone sestali z vodilnimi možmi kluba in dobili jasne smernice za vnaprej. »Pogoj je končnica, načrt bomo skovali čez poletje. Pogovori niso bili negativni, a niti ne pozitivni. Nesprejemljivo je, da se nismo uvrstili v končnico, kar bomo skušali popraviti v prihodnji sezoni,« je zatrdil 27-letni Gorenjec in dodal: »Takšen razplet sezone ni bil v naših načrtih. Včasih moraš narediti korak nazaj, da potem storiš dva naprej. Upam, da se bomo čez poletje zavedli, kaj smo zgrešili, in se drugo leto vrnili bolj žejni.«