Krikunov: Moj sin v črnogorskem zaporu

Sin nekdanjega selektorja naših hokejskih risov je bil na obisku v svojem potapljaškem klubu, pa so ga na ulici priprli, ker ni imel potrdila o prostem gibanju v času ukrepov proti širitvi koronavirusa.
Fotografija: Vladimir Krikunov je na svoji dolgi hokejski poti vodil tudi kazahstansko reprezentanco, s katero je pred sedmimi leti gostoval v Mariboru. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Vladimir Krikunov je na svoji dolgi hokejski poti vodil tudi kazahstansko reprezentanco, s katero je pred sedmimi leti gostoval v Mariboru. FOTO: Tadej Regent/Delo

Poročali smo pred dnevi, da je Vladimir Krikunov, nekoč selektor slovenskih hokejistov in zelo uspešen Jesenic in Celja, kmalu po svojem 70. rojstnem dnevu podaljšal sodelovanje z moskovskim Dinamom, ki ga bo tako vodil tudi v naslednji sezoni KHL. Kdaj se bo ta začela, in če bodo še končali prejšnjo, v kateri je prav moštvo cenjenega trenerja čakalo na polfinale končnice zahodne konference z velikim mestnim tekmecem CSKA, še ni znano. 

Krikunov se je v te dneh širitve koronavirusa umaknil v mir hiše v Podmoskovju, želel si je tudi v svoje počitniško domovanje v Jurmalo, najbolj znano latvijsko letovišče, pa zaradi zaprtih mejnih prehodov to ni bilo mogoče. V pogovoru za ruski športni spletni portal championat.com pa je spregovoril tudi o pustolovščini svojega sina, ki se je v dneh strogih ukrepov v boju s koronavirusom znašel sredi Črne gore. 

"Res sem si želel v Jurmalo, pa žal ni šlo. A pomislite, kaj se je zgodilo mojemu sinu: iz Rige se je z avtom odpravil v Črno goro v svoj potapljaški klub. Toda tam so bile že vse ceste zaprte. In ker je bil na ulici brez ustreznega potrdila, so ga pri priči odpeljali v zapor! Zdaj je tam v skupini 40 ljudi. V Črni gori ni veliko okuženih s koronavirusom, morda 300, toda mnogi delajo v Italiji, od koder so se zdaj začeli vračati, zato stanje ni ravno rožnato," je dejal hokejski strokovnjak in potrdil, da se je že precej časa pred uradnim podpisom pogodbe z vodstvom kluba dogovoril o naslednji sezoni, v kateri bo Dinamo napadel vrh KHL.

Preberite še:

Komentarji: