Kristan in Razingar na tuje ali v Podmežaklo

Prenovljene Jesenice bodo igrale v mednarodni ligi, še prej pa v blejski poletni ligi, od 22. do 24. avgusta.

Objavljeno
27. julij 2013 10.45
Robert Kristan, član slovenske hokejske reprezentance v Mariboru, 10.4.2013
Siniša Uroševič, šport
Siniša Uroševič, šport
Ljubljana, Jesenice – Ljubitelje hokeja, ki že odštevajo dneve do prvih pripravljalnih tekem, je nazadnje razveselila novica o prekinitvi NHL med OI in tako nastopu vseh najboljših v Sočiju. Doma pa ostaja eno ključnih vprašanj, kakšna bo prihodnost hokejskih Jesenic, vrsto let valilnice številnih slovenskih reprezentantov.

Zamere in prepiri so se zvrstili v zadnjem letu okrog dvorane Podmežakle, ki bo za košarkarsko EP le dočakala temeljito prenovo, a ključno vprašanje za marsikoga v hokejskih krogih, pa ne le na Jesenicah, ostaja o prihodnosti te igre v kraju, od koder si je pot v svet zvezdnikov NHL koval Anže Kopitar, pred njim pa še več desetletij kopica državnih reprezentantov.

»Novo jeseniško moštvo bo nastopalo v mednarodni ligi,« nam je včeraj potrdil Dejan Kontrec, prvi operativec pri Hokejski zvezi Slovenije, ki je v zatišju zadnjih dni opravil več pogovorov glede nove klubske sezone, pridobil želeno zeleno luč tudi na jeseniški občini in nam tako napovedal začetek novega poglavja v Podmežakli v drugem avgustovskem tednu.

Na seznamu naj bi se znašlo prek 30 hokejistov, med njimi so tudi novi obetavni učenci jeseniške šole, mlajši od 20 let, ob njih gre pričakovati tudi stalne in občasne reprezentante. Četudi nam Kontrec vsega ni niti mogel niti želel razkriti, ni težko ugotoviti, da so na načrtovanem uvodnem seznamu moštva, ki bo za sezono v mednarodni ligi štartalo z imenom Team Jesenice, tudi nekateri zelo pomembni aduti iz izbrane vrste, denimo kapetan Tomaž Razingar ter prvi vratar Robert Kristan. A če si seveda prej najdeta pogodbo na tujem, ju v Podmežakli ne bo. Trener bo Gorazd Rekelj.

»Vstopamo v sezono, ko zaradi olimpijskih iger in SP skupine B v Aziji ne bo prav veliko časa za priprave, zato je vsem reprezentančnim kandidatom treba omogočiti kar najbolj redno nastopanje,« pravi Kontrec in ob tem pristavi, da bo prav vsak ob ustrezni ponudbi iz močnejšega tekmovanja nemudoma lahko zapustil to novo jeseniško moštvo v mednarodni ligi. V tej pa bodo poleg Jeseničanov v novi sezoni slovenske barve branili še Blejci, Celjani, Mariborčani, Kranjčani in hokejisti Playboya Slavije iz Zaloga.

Novonastalo moštvo iz Podmežakle se bo občinstvu prvič predstavilo v blejski poletni ligi, tradicionalnem uvodu v novo hokejsko sezono pri nas. Tam bodo od 22. do 24. avgusta nastopili še Telemach Olimpija, Stavanger (Nor) in Briançon (Fra).