Ljubljančani brez težav na prvi tekmi s Celjani

Hokejisti Telemacha Olimpije so na prvi polfinalni tekmi DP premagali Celjane s kar 12:1.

Objavljeno
27. marec 2015 21.16
ace/hokej
G. L., Delo.si, STA
G. L., Delo.si, STA
Ljubljana - Potem ko so jeseniški hokejisti že nekaj časa v finalu državnega prvenstva, je drugi par polfinala svoj obračun začel šele danes. Po zapletih v ljubljanskem klubu, kjer igralci zaradi neizplačanih obveznosti niso trenirali, so v dvorani Tivoli danes le odigrali prvo tekmo, Olimpija je Celjane premagala visoko z 12:1 (4:1, 4:0, 4:0).

Hokejisti Telemacha Olimpije so se po večtedenskem tekmovalnem premoru ta teden zbrali v dvorani Tivoli, a so več časa preživeli na sestankih in dogovorih z vodstvom kluba, od katerega so želeli zagotovila o izplačilu zaostalih obveznosti.

Nazadnje so danes le stopili na led, tudi v nekoliko spremenjeni zasedbi. Od tujcev sta ostala le vratar Miika Wiikman in Tom Zanoški. A vseeno so domači hitro pokazali, da Celjanom ne bodo dovolili presenečenja. Matic Podlipnik z dvema goloma v prvih minutah, pa Žiga Pešut in Andrej Hebar so stvari že v prvi tretjini postavili na pričakovano mesto. Za Celje je na 1:2 znižal Aljaž Ogrizek.

Tudi nadaljevanje je bilo enosmerno, v drugi tretjini sta vodstvo povišala Igor Cvetek in Gregor Koblar, na 7:1 je povišal Sebastjan Hadžič, na 8:1 pa Tadej Snoj.

V zadnjem delu pa je domača ekipa le dokončala delo, Jure Sotlar, Koblar dvakrat in Hadžič pa so poskrbeli za končnih 12:1.

V polfinalu igrajo na dve zmagi. Druga tekma bo v Celju v ponedeljek, 30. marca, morebitna tretja pa v petek, 3. aprila znova v Ljubljani.

V prvem polfinalu so hokejisti Sija Acronija Jesenic dvakrat premagali Triglav.