Luka Kalan od zmajev k železarjem

Mladi slovenski napadalec bo vsaj eno sezono ostal v jeseniškem klubu.

Objavljeno
28. junij 2016 15.38
Strelec prvega gola za Olimpijo Luka Kalan na tekmi med Olimpijo in Jesenicami na Trgu republike. Ljubljana 18. december 2014.
Š. Ro.
Š. Ro.

Jesenice - V dresu hokejskega kolektiva z Jesenic bo svojo kariero nadaljeval 23-letni napadalec Luka Kalan, dosedanji član Olimpije. Z železarji bo ostal vsaj eno sezono.

»Ko gledam sestavo jeseniške ekipe, sem prepričan, da bomo kot mlada in hitra ekipa sposobni premagati vsakogar. Znanja bomo imeli kar nekaj, precej pa ga bomo dobili skozi sezono. Kljub temu, bi bil zelo vesel uvrstitve v končnico AHL. Nekako je to moj najvišji cilj,« je za spletno stran dejal Kalan. »Zdi se mi, da v Ljubljani nisem več napredoval, da sem nekako stopical na mestu. Na Jesenicah pa sta čas in priložnost za tisto, zaradi česar igram hokej.«

Hokejisti Jesenic bodo še drugo leto zapored tekmovali tudi v celinskem pokalu. V skupini C jih na turnirju na Poljskem v Tychyju čakajo domačini GKS Tychy, madžarski DVTK Jegesmedvek Miskolc ter državni prvaki Romunije Dunarea Galati. Železarji bodo v sezoni 2016/17 tekmovali tudi v novoustanovljeni alpski hokejski ligi (AHL), v kateri bodo igrali še klubi iz Italije in Avstrije.