M. Rodman v Nemčijo, Krošelj pa v Zagreb

Hokej: Moštvi Jesenic in Olimpije sta se zbrali na ledu za novo sezono v AHL.

Objavljeno
01. avgust 2017 22.38
Hokejska reprezentanca Slovenije Gaber Glavič [Hokejska reprezentanca Slovenije,Gaber Glavič]
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič
Ljubljana – Potem ko se je Marcel Rodman, eden najvidnejših slovenskih hokejskih reprezentantov v zadnjih 15 letih, spogledoval s koncem športne poti, jo bo ob mikavni ponudbi iz Nemčije vendarle nadaljeval. Poslej bo igral za Leve iz Bad Tölza na Bavarskem. Vratar izbrane vrste Gašper Krošelj pa se vrača k Medveščaku v Zagreb.

Domači hokejski krogi so včerajšnji dan napovedovali predvsem kot uvodni na ledu pri jeseniškem in ljubljanskem moštvu. Pred obema je namreč sezona v alpski ligi: državni prvaki iz Podmežakle ji bodo pristopili z novim glavnim trenerjem Gabrom Glavičem, v Tivoliju pa sploh po razpadu prejšnjega profesionalnega moštva in slovesom od EBEL nastaja nova zgodba z Andrejem Brodnikom na trenerski klopi.

Toda nadaljevanje mirnega in povsem nehokejskega poletnega torka je nato prinesel zanimivi novici. Dolgoletni reprezentant Marcel Rodman, ki ga nazadnje – presenetljivo – ni bilo na seznamu za nastop na SP v Parizu, se je pri svojih 36 letih in tudi ob razočaranju zaradi izostanka na zadnjem velikem tekmovanju spogledoval s koncem športne poti, četudi si je po imenitni izkušnji iz Sočija 2014 želel doživeti še en olimpijski nastop. Za začetek se vrača v nemški drugoligaški razred. Nazadnje je igral v Dresdnu in Bietigheimu, zdaj pa je podpisal pogodbo za Leve iz Bad Tölza, 50 km južno od Münchna, kjer se ponašajo z dolgoletno tradicijo na ledeni ploskvi in dvema naslovoma državnih prvakov.

Gašper Krošelj pa se po sezoni pri švedskem drugoligašu AIK Stockholm seli v EBEL. Za Medveščak je nekoč že nastopal v KHL, zdaj bo branil vrata v razširjenem avstrijskem prvenstvu. Ob njem bodo pri zagrebškem moštvu še trije Slovenci – branilec Mark Čepon ter napadalca Sašo Rajsar in Nik Simšič.