Marcel Rodman z Jesenic na Madžarsko

V novi sezoni bo dosedanji trener železarjev vodil hokejiste iz Miskolca, ki nastopajo v močnem slovaškem prvenstvu.
Fotografija: Marcel Rodman je zbudil hokejske Jesenice, zdaj bo novi izziv poiskal na Madžarskem. FOTO Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Marcel Rodman je zbudil hokejske Jesenice, zdaj bo novi izziv poiskal na Madžarskem. FOTO Mavric Pivk/Delo

Hokejske Jesenice niso ostale le brez domače šampionske lovorike, temveč tudi brez uspešnega domačega trenerja Marcela Rodmana. Otrok hokejske šole v Podmežakli in avtor velikega zasuka, ko je moštvo iz druge polovice lestvice v alpski ligi po njegovem prihodu iz tedna v teden napredovalo, igralo odličen polfinale z Brunicom, na prvi tekmi finala DP pa tudi prekinilo niz spodrsljajev proti Olimpiji, se seli na Madžarsko.

Močno ga je potrl zadnji poraz v Tivoliju, ko je njegovo moštvo ostalo brez želene šampionske zvezdice, a obenem je prejel mikavno vabilo iz vzhodne soseščine.

V novi sezoni bo namreč vodil Polarne medvede iz Miskolca, pri katerih je uspešno sezono prestal slovenski reprezentant Žiga Pance. To moštvo z madžarskega severa nastopa v močnem slovaškem prvenstvu, za Rodmana selitev predstavlja izjemen izziv na trenerski poti, možnost odhoda pa nam je potrdil tako že kmalu po zadnji tekmi DP v Tivoliju, nato pa so ga zdaj uradno objavili tudi pri madžarskem klubu.

»Vem, koliko se v tej deželi vlaga v hokej, obenem mi je všeč, da je v slovaški ligi veliko obetavnih igralcev. Zato se veselim novega poglavja v svoji hokejski knjigi,« je sklenil 37-letnik. Po njegovem odhodu pa vrzeli na jeseniški klopi nikakor ne bo lahko zapolniti. 

Preberite še:

Komentarji: