Mladi Pem kot prvi okrepil zmaje

Moštvo Telemacha Olimpije je okrepil mladi jeseniški hokejist Nik Pem.

Objavljeno
10. julij 2015 22.50
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Ljubljana - Dva meseca pred pričetkom sezone v ligi EBEL so v moštvu Telemacha Olimpije predstavili svojo prvo okrepitev. V Tivoli se iz Jesenic seli 19-letni mladinski reprezentant Nik Pem, ki je z zmaji podpisal dveletno pogodbo.

Pem je nepogrešljiv člen slovenskih mladinskih reprezentančnih selekcij. Svoje znanje je dve leti bogatil na Švedskem, kjer je v mladinski ligi nastopal pri Mori. Lani se je preizkušal v ZDA, nazadnje pa se vrnil v domače Jesenice.

Prihajajoča sezona bo njegova prva polna v članski konkurenci, četudi je pred tremi sezonami kot šestnajstletnik v jeseniškem dresu že okusil slast nastopanja v razširjenem avstrijskem prvenstvu.

»Zelo sem zadovoljen. Zahvaljujem se predsedniku HDD Telemach Olimpija, Marku Popoviču, da mi je ponudil možnost igranja v ligi EBEL. Dal bom vse od sebe ter storil vse, da ne bom razočaral in, da bom napredoval. Vem, da je liga EBEL kvalitetno tekmovanje, ki je dobro za razvoj mladih igralcev. Pogoji zame ne bi mogli biti boljši, saj bom ob igranju hokeja lahko tudi študiral,« je za klubsko spletno stran povedal novopečeni napadalec Ljubljančanov.