Muršak: V Detroitu nisem bil srečen, ne želim se več vrniti

Slovenski hokejist Jan Muršak se po slovesu od Detroita že ozira za novimi ponudbami, tudi v Evropi.

Objavljeno
26. februar 2013 16.27
LJUBLJANA 10.10. 2012 hokejist. Foto: ALESS CCERNIVEC/Delo
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Detroit - Slovenski hokejist Jan Muršak se je pred dnevi dokončno razšel z moštvom severnoameriške hokejske lige NHL Detroit Red Wings. V novi sezoni je tudi zaradi poškodbe le nekajkrat stopil na led, vodstvo kluba pa ga je naposled poslalo v vrste nižjeligaške podružnice Grand Rapids Griffins.

Mariborčan, ki je v času »lock-outa« igral za ljubljansko Olimpijo, je upal, da bo v novi sezoni dobil pomembnejšo vlogo v moštvu, a ker se to ni zgodilo, ni bil pretirano razočaran, da se je zgodba z Rdečimi krili končala. »Moja zgodba z Detroitom je končana, ne želim se več vrniti tja,« je sporočil 25-letni Pesničan.

»Vse skupaj je bila dobra izkušnja in sem zelo vesel, da sem lahko igral s toliko dobrimi igralci. A v Detroitu nisem bil srečen. Na žalost sem imel veliko težav s poškodbami, nato pa nisem dobil pravih priložnosti,« je še dejal Muršak, ki si je po prihodu v Detroit že na prvi tekmi s St. Louisom poškodoval ključnico, zaradi dolgotrajne rehabilitacije je nato izgubil mesec dni tekem v najmočnejši ligi na svetu.

»Upam, da je zdaj konec s poškodbami in da bom lahko začel na novo graditi kariero. Za naslednjo sezono še ne vem, vendar pa zanesljivo ne bom igral v ligi AHL. Ne manjka mi ponudb iz najboljših lig v Evropi,« je po pisanju STA napovedal Muršak.

Vrnitev v Ljubljano?

Se bo morda Štajeres v prihodnji sezoni spet vrnil v slovenski klub? Kljub veliki želji ljubiteljev hokeja v Sloveniji, je ta scenarij malo verjeten. Za kaj takega namreč Olimpija nima na voljo dovolj zajetnega proračuna. Vendarle pa je Muršak izrazil željo, da znova zaigra za reprezentanco, zlasti na OI v Sočiju.

»Še enkrat bi rad ob vsem tem čestital slovenskim hokejistom za uvrstitev na olimpijske igre prihodnje leto v Sočiju, kjer si zelo želim igrati. Kar pa zadeva letošnje svetovno prvenstvo, pa bo vse odvisno od tega, kako bo s končnico z mojim novim moštvom, ki je trenutno na drugem mestu na lestvici. Moj agent je v stiku tudi z drugimi klubi v ligi NHL, ki želijo najprej videti česa sem zmožen, saj v Detroitu zaradi poškodb nisem igral prav veliko,« je še dejal Muršak, ki je v ligi NHL odigral skupno 46 tekem in dosegel dva zadetka.