Na Dunaju brez poloma, a tudi brez učinkovitosti

Hokej: Olimpijo poraz priklenil na dno lestvice EBEL. Nova zmaga Jesenic v AHL.

Objavljeno
03. oktober 2016 00.14
Miha Brus,Ljubljana Slovenija 09.08.2016 [Portret]
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič
Dunaj – Hokejisti Olimpije so pričakovano ostali praznih rok pri vodilnem moštvu EBEL, a so se mu bolj spodobno zoperstavili kot dva dni prej v Tivoliju tekmecem iz Linza. Pred Ljubljančani je niz gostovanj, med drugim tudi za domači superpokal na Jesenicah, kjer imajo še naprej vodilno zasedbo AHL.

Podobno kot petkova ljubljanska predstava je tudi včerajšnja dunajska razkrila, da Olimpija nadaljuje zgodbo zadnjih štirih sezon: zaradi vseh težav pri klubu preprosto nima kakovosti na ledu in zato ne more več vštric z za razred ali dva boljšimi tekmeci. Nenazadnje je bilo to opazno tudi sinoči, ko ni kaznovala nekaterih spodrsljajev gostiteljev. Ti so si namreč priigrali precej kazenskih minut, zmaji pa takrat, zlasti v uvodni tretjini, tega niso ovrednotili z kakšnim golom več od edinega za zeleno-bele, ki ga je dosegel Latvijec Kristaps Bazevics.

Tako kot na petkovi tekmi proti Linzu v izdihljajih prve tretjine so tokrat Olimpijini hokejisti prejeli gol v zadnji minuti drugega dela, kar je bila ob zaostanku z minus 2 kajpak slaba popotnica za zadnjo tretjino dvoboja. A tega še ni bilo konec, Ljubljančani so odprli sklepnih dvajset minut s poskusi ob dvakratni prednosti igralca več, pa se jim tudi takrat ni razpletlo po željah.

Pred edinim slovenskim klubom v EBEL se bo zdaj nadaljeval niz gostovanj, najprej v soboto v Bolzanu, dan pozneje na Predarlskem pri hokejistih Dornbirna. Naslednji teden pa se bo na slovenski športni koledar vrnil jeseniško-ljubljanski derbi. Sprva bi tekma za domači superpokal morala biti v Tivoliju, ker pač prednost pripada državnemu prvaku, a očitno na dan gostovanja angleške nogometne reprezentance v Stožicah zanimanja za hokej v glavnem mestu ne bo. In že sicer je ta čas več pozitivnega duha zaznati v Podmežakli, zato gre tam pričakovati tudi boljši obisk. Ob koncu tedna so železarji sicer gostovali v Vipitenu, s 5:2 ugnali gostitelje, kapetan Miha Brus pa je uspeh kronal z golom za končni izid v trenutkih domače številčne premoči. Jeseničani so s peto zmago v petih kolih ostali na vrhu AHL.