Na preizkušnji Andrej Hebar in Tom Zanoški

V vodstvu hokejskega državnega prvaka Telemacha Olimpije so hitro našli zamenjavo za Matta Whita.

Objavljeno
17. oktober 2014 18.30
ace/Hokej
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Ljubljana - Potem ko je slovenski hokejski prvak Telemach Olimpija včeraj predčasno ostal brez enega od tujcev, ameriškega napadalca Matta Whita, ki se je vsaj uradno poslovil zavoljo domotožja, so v vodstvu kluba zavihali rokave in že poiskali rešitev za luknjo v napadu. Na preizkušnji sta tako povratnik Andrej Hebar in v Zagrebu rojeni Kanadčan Tom Zanoški, če bosta zadostila kriterijem stroke in uredila tudi vse podrobnosti s potrebno dokumentacijo, pa bosta majico zmajev lahko oblekla že v nedeljo na gostovanju v ligi Ebel pri Gradcu.

Oba novinca sta stara znanca tivolskih navijačev, predvsem Hebar, ki se je v minuli sezoni ob koncu prestopnega roka preselil na Slovaško k Zvolnu, kjer je - skupaj z Damjanom Dervaričem - začel tudi novo sezono, a sta se v začetku meseca oba vrnila v domovino. V začetku tedna je 30-letni Hebar najprej treniral z mladinsko ekipo Olimpije, včeraj pa se je prvič na ledu pridružil tudi članski ekipi, za katero je doslej odigral že sedem sezon, v ligi Ebel pa je doslej v 99 dvobojih zabeležil 59 točk (30 golov + 29 podaj).

Njegov vrstnik Zanoški je prve hokejske korake naredil v Zagrebu, nato pa se z družino preselil v kanadski Brampton, kjer se je razvil v profesionalnega hokejista. Iz Severne Amerike se je v Evropo vrnil ob koncu sezone 2010/11 in podpisal pogodbo z nemškim drugoligašem Freiburgom, od tam pa ga je pot spet vodila domov, k Medveščaku. Sredi predlanske sezone je zvestobo obljubil KAC in se z njim veselil zmagovalne lovorike v ligi Ebel, nato se je poskusil še pri Linzu in Troji, to sezono pa začel pri Bolzanu, vendar prave priložnosti za dokazovanje pri branilcu naslova v ligi Ebel ni dobil.