Napoved športnih dogodkov: sreda, 22. april

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem za sredo, 22. aprila 2015.

Objavljeno
21. april 2015 19.49
FBL-C1-EUR-ESP-SLO-COMBO
Delo.si
Delo.si

Nogomet

Jutri bosta znana še zadnja dva polfinalista nogometne lige prvakov. Jan Oblak bo z Atleticom v madridskem derbiju ob 20.45 gostoval pri Realu, v prvem četrtfinalnem dvoboju se mreži nista zatresli. Istočasno bo skušal Juventus na gostovanju pri Monacu zadržati rahlo vodstvo z uvodne tekme (1:0).

Živahno pa bo tudi na domačih zelenicah, kjer bomo dobili drugega finalista slovenskega pokala. Domžale bodo ob 17. uri gostile Luko Koper, ki ima za izhodišče s prvega polfinalnega obračuna minimalno zmago z 1:0.

Košarka

Košarkarji Zlatoroga bodo skušali na gostovanju v 8. kolu lige Telemach za prvaka (ob 20.15) še tretjič v sezoni odpraviti Union Olimpijo, pomerili pa se bodo še Rogaška in Krka (ob 18.30) ter Grosbasket in Tajfun (ob 21. uri).

Živahno pa bo tudi v ligi za obstanek. Zadnjeuvrščena Elektra bo ob 19. uri gostila zasedbo Portoroža, Šenčur GGD pa uro pozneje vodilno moštvo Helios Suns. Hopsi so proti propadlemu Mariboru Novi KBM zmagali brez boja (20:0).

Medtem ko je prva finalistka regionalne lige ABA postala Crvena zvezda z Jako Blažičem po polfinalni zmagi s 3:1 nad Partizanom Eda Murića, se bosta za drugo finalno vozovnico jutri (18.30) udarila Budućnost in Cedevita. Izid v zmagah je poravnan na 2:2.

Moskovski CSKA pa bo imel jutri priložnost za napredovanje v polfinale evrolige. Ob 20.45 bo namreč gostoval pri Panathinaikosu, proti kateremu v zmagah vodi z 2:1.

Po druge zmage v prvem krogu končnice lige NBA pa gredo jutri košarkarji Clevelanda, ki ob 1. uri gostijo Boston, Houstona, ki ob 3.30 pričakujejo zasedbo Dallasa, in Washingtona, ki jih ob 2. uri čaka gostovanje pri Torontu.

Rokomet

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v domači prvoligaški sezoni še neporaženi, niz zmag pa bodo skušali nadaljevati tudi v prvem dvoboju 25. kola državnega prvenstva, ko bodo ob 19.30 gostovali pri Sevnici.

Aktivna pa bodo tudi dekleta v obračunih 20. kola. Jutrišnji pari so: Mlinotest Ajdovščina - Naklo Peko Tržič (18), Piran - Krim Mercator (18.30), Krka - Koper in Branik - Zagorje GEN-I (obe 19.30).

Hokej na ledu

Čeprav so hokejisti Calgaryja za rep ujeli napredovanje v izločilne boje lige NHL, imajo jutri ob 4. uri na domači ploskvi priložnost, da proti prvemu tekmecu Vancouvru uidejo že s 3:1 v zmagah. Drugi pari so: Detroit - Tampa Bay (1.00, v zmagah 1:1), NY islanders - Washington (1.30, v zmagah 2:1) in Chicago - Nashville (3.30, v zmagah 2:1).

Jadranje

Na preizkušnji svetovnega pokala v francoskem Hyeresu, na kateri nastopa le elita po posameznih razredih, bosta med udeleženci tudi dve slovenski posadki: Vasilij Žbogar v finnu ter Tina Mrak in Veronika Macarol v razredu 470. Jutri bodo na sporedu uvodne regate.

Kolesarstvo

Udeleženci 79. izvedbe slovite Valonske puščice v Belgiji se bodo na 204 kilometre dolgo progo pognali jutri ob 11. uri. Zadnja tri leta so se zmage veselili španski kolesarji, lani Alejandro Valverde (Movistar).

Tenis

Na ženskem turnirju WTA v Stuttgartu se v konkurenci dvojic uspešno bori tudi Andreja Klepač. Moški na turnirjih ATP nastopajo v Barceloni in Bukarešti, medtem ko se je Blaž Rola odločil za challenger v brazilskem Santosu.