Nekdanji zmaj odnesel zmago v Avstrijo

Hokejistom Telemacha Olimpije točka po rednem delu, nato pa poraz z Dornbirnom po kazenskih strelih.

Objavljeno
15. november 2014 00.50
Olimpija-Dorenbirner Ljubljana 14.11.2014
Siniša Uroševič, šport
Siniša Uroševič, šport
Ljubljana – Ko bodo ob koncu rednega dela v Olimpijinem taboru seštevali točke, se bodo dobro spominjali včerajšnje zapravljene priložnosti. Resda so si po 60-ih minutah priigrali remi, nato pa ostali brez zmage po kazenskih strelih. Pred zmaji so zdaj štiri gostovanja zapored, najprej jutri na Dunaju.

Zadnji spomin na tivolsko ledno dvorano je ponujal prav spodobno polne tribune in novo lepo predstavo slovenskih reprezentantov proti avstrijskim. A že včerajšnji večer je nato prikazal vrnitev v domačo realnost – po prekinitvi skoraj dveh tednov v EBEL se je Olimpijino moštvo ob precej manjšem številu navzočih kot na omenjeni tekmi risov pomerilo z Dornbirnom, sosedom z dna lestvice.

Prav poceni in iz navidezno povsem nenevarne akcije so gostitelji prejeli prvi gol na tekmi v končni izvedbi nekdanjega tivolskega strelca Chrisa D'Alvisa. Pred dvema sezonama je v zeleno-belem dresu zbral 51 točk za 26 golov in 25 podaj, njegovi učinkovitost in spretnost pred tekmečevimi vrati bi tudi danes še kako dobro deli Olimpiji. Kajti tudi sinoči je bilo na dlani, da mora ljubljansko moštvo vložiti v sleherni gol veliko energije in ustvarjalnosti.

A tribune so oživele po šolsko izpeljanem nasprotnem napadu Gala Korena in Jureta Sotlarja za izenačenje, prav v nadaljevanju uvodne tretjine pa so nato zmaji zapravili priložnost za popolni zasuk. Tako pa so se pozneje spet znašli v zagati! Najprej po sledeh črne tradicije te sezone s prejetim golom ob igralcu manj, nato pa še ob hudi nepazljivosti za 1:3.

Toda polminutni odmor ljubljanskega trenerja Fabiana Dahlema je obrodil sadove. Moštvo se je zbralo, strnilo svoje vrste, vrnilo igri glavo in rep, gledalce je ogrel še pretep med Hebarjem in D'Averso. Zmaji so izenačili in v končnici rednega dela zapravili nekaj izjemnih priložnosti ob igri petih proti štirim, Pešutov strel je povrhu ustavila prečka. Zbranosti pa je nato zmajem povsem zmanjkalo pri kazenskih strelih, ko je zmago gostom priigral junak večera, Chris D'Alvise.