Nemec še noče razmišljati o hokejski klasiki

Hokejisti Telemacha Olimpije v ligi EBEL drevi v Gradcu. K slovenski izbrani vrsti se je vrnil kapetan Tomaž Razingar.

Objavljeno
11. december 2014 19.20
Fabian Dahlem - Telemach Olimpija 10.septembra 2014
Siniša Uroševič, šport
Siniša Uroševič, šport

Ljubljana – Kaj se dogaja? Tako se v teh dneh sprašujejo po Avstriji, ko se v hokejskih krogih beseda zasuče k lepemu nizu Olimpijinih zmag na tujem. Predvsem sta presenetila podviga zmajev na Dunaju in v Znojmu, danes je na vrsti še graški izziv.

Prebujeno hokejsko občinstvo v Ljubljani že odšteva do spektakla sredi mesta, ko se bodo na Trgu republike, tik pred stavbo parlamenta, zmaji prvič v sezoni predstavili na prostem. Začela se bo namreč zimska klasika, po nepozabnih hladnih večerih pred slabima dvema letoma na takrat oživelem Plečnikovem štadionu je zdaj ledena ploskev postavljena v vrvežu mestnega središča. Olimpija bo v petih dneh igrala trikrat, za začetek v nedeljo proti Fehervarju.

A Fabian Dahlem, ambiciozni nemški trener ljubljanskih hokejistov, še noče razmišljati o nenavadnih dogodkih pod milim nebom, temveč ga zanima predvsem drevišnje gostovanje v Gradcu. Z moštvom bi rad nadaljeval po poti preverjenih zadnjih receptov z odličnim Andyjem Chiodom v vratih ter disciplinirano igro. Med dobitki zadnjega gostovanja v Znojmu gre podčrtati tokrat tudi izjemno uspešno branjenje v trenutkih tekmečeve številčne premoči.

»Lepo je igrati takšne tekme, ko na tujem uresničuješ svoje želje,« je pred graškim gostovanjem poudaril novi Olimpijin up Miha Logar. Resda je premalo izkušeno moštvo zmajev na začetku zbiralo poraze in se zasidralo na dnu lestvice, toda zdajšnja podoba vendarle obeta več. Res pa je moštvo Graz 99ers med tistimi, ki so v sezono vložila največ, v strokovnem štabu je Ivo Jan, spomladi še Olimpijin trener, iz tivolskega tabora pa so se Štajerci okrepili tudi z reprezentantom Miho Verličem.

Pari 26. kola; danes (19.15): Graz 99ers – Telemach Olimpija, Linz – KAC, Dornbirn – Znojmo, Innsbruck – Salzburg, VSV – Vienna Capitals; jutri: Fehervar – Bolzano.

Kapetan spet med risi

Selektor Matjaž Kopitar je objavil seznam hokejistov za pripravljalni tekmi v Franciji, 19. in 20. t. m. K izbrani vrsti se je vrnil kapetan Tomaž Razingar, prvič v sezoni bosta iz KHL med risi tudi Žiga Jeglič in Rok Tičar. Postava – vratarja: Hočevar (Epinal, Fra), Krošelj (Oskarshamn, Šve); branilci: Robar, Vidmar (Mlada Boleslav), Gregorc (Pardubice), Repe (Havirov, vsi Češ), Pavlin (brez kluba), Tavželj (Neftekamsk, Rus), Sušanj (Epinal), Cerkovnik (Briançon, Fra); napadalci: Jeglič, Tičar (oba Slovan), Razingar (Trenčin, vsi Svk), Sabolič (Sparta, Češ), D. Rodman (Oskarshamn), Goličič (Gap), Kuralt, Ograjenšek (oba Epinal), Ankerst (Briançon), Bašič (Neauilly-sur-Marine, vsi Fra), Čimžar (Triglav).