NHL: Anaheim po avtocesti v drugi krog končnice (VIDEO)

Rački so bili še četrtič zapored premočni za Winnipeg, tokrat so vpisali celo najprepričljivejšo zmago doslej (5:2).

Objavljeno
23. april 2015 09.05
HKN-ANAHEIM-DUCKS-V-WINNIPEG-JETS---GAME-FOUR
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Winnipeg - Hokejisti Anaheima, najprepričljivejše moštvo zahoda po rednem delu lige NHL, so se kot prvi prebili skozi prvi krog izločilnih bojev. Še četrtič zapored so bili, tokrat celo najbolj prepričljivo doslej, uspešnejši od domačega Winnipega (5:2), s čimer so si po avtocesti zagotovili napredovanje, zdaj pa v konferenčnem polfinalu pričakujejo boljšega iz obračuna med Calgaryjem in Vancouvrom (3:1 v zmagah).

Rački niso želeli sinoči ničesar prepustiti naključju. Začetek tekme resda ni obetal njihove tako gladke zmage, saj so prvi vodili gostitelji, potem ko je Bryan Little v 17. minuti izkoristil številčno premoč na ploskvi. A kaj, ko je že minuto in pol pozneje izenačil Emerson Etem, v drugi tretjini je za zasuk poskrbel Andrew Cogliano, zadnji del pa je bil povsem v domeni gostov, pri katerih je z dvema goloma izstopal Ryan Kesler, ki je zdaj pri 15 zadetkih v končnicah lige NHL.

Vmes je za nekaj negotovosti poskrbel Mark Stuart, ki je znižal na 2:3, a je zmago in napredovanje Anaheima pol minute pred koncem potrdil Finec Sami Vatanen, ki je zatresel prazno mrežo. Zanimivo, Rački so zaostajali prav v vseh štirih dvobojih z Winnipegom, trikrat celo še po drugi tretjini, a so se vselej dokopali do zmage.



IZIDI LIGE NHL

Ottawa Senators : Montreal Canadiens 1:0 (v zmagah 1:3)

Pittsburgh Penguins : New York Rangers 1:2 - v podaljšku (v zmagah 1:3)

Minnesota Wild : St. Louis Blues 1:6 (v zmagah 2:2)

Winnipeg Jets : Anaheim Ducks 2:5 (v zmagah 0:4)