NHL: Anže Kopitar ekspresno v konferenčni finale

Hokejisti Los Angeles Kings so v drugem kolu končnice pometli s St. Louisom in se kot prvi uvrstili v konferenčni finale.

Objavljeno
07. maj 2012 02.20
S. U., Š. Ro., šport
S. U., Š. Ro., šport
Los Angeles - Sinočnjo zmago hokejistov moštva Los Angeles Kings v polfinalu zahodne konference NHL, tokrat s 3:1 (Brown 2, Nolan, Shattenkirk; 4:0 v zmagah!), gre šteti tudi za mejnik v slovenski hokejski zgodovini. Anže Kopitar se je namreč uvrstil v konferenčni finale!

Kralji so se z našim asom odrezali že v četrtfinalu z izločitvijo favoriziranega Vancouvra, najboljšega moštva ligaškega dela, nepričakovano hitro in gladko so ugnali tudi naslednje tekmece, hokejiste St. Louisa. Sinoči so zablesteli ob novi vidni predstavi slovenskega aduta, podajalca pri drugem in tretjem golu, v silno napeti zadnji tretjini pa je deset minut pred koncem tekme ubranil plošček na črti vrat in tako pomagal soigralcu Jonathanu Quicku, sicer sijajnemu čuvaju mreže Los Angelesa.

V konferenčnem finalu, v katerem je moštvo iz Kalifornije nazadnje nastopilo pred skoraj dvema desetletjema, se bo Kopitar s soigralci pomeril z zmagovalcem dvoboja med Nashvillom in Phoenixom. Tekma št. 5 bo danes (po srednjeevropski uri v prihajajoči noči), Phoenix vodi v zmagah s 3:1. Ne glede na razplet konferenčnega finala pa se uresničujejo besede našega zvezdnika, ki je že pred sezono napovedoval nadgradnjo doslej doseženega. Uresničil pa si je tudi izjemno željo po smoli v lanskem letu, ko zaradi zloma gležnja ni mogel nastopiti v končnici NHL. Na to sezono pa se je temeljito pripravil in v teh dneh uživa s soigralci v sadovih izjemnega dela.

»To je posebna skupina, kar smo vedeli celo sezono. Morda nismo uspeli presenetiti, ko smo si to najbolj želeli, a mislim, da smo na vrhuncu ob najboljšem možnem času, kar je najbolj pomembno,« je po tekmi dejal Kopitar.

Kralji želijo v finale NHL

»Lahko si le predstavljam, kako se naši navijači počutijo zdaj. Zmagati na domačem ledu, to je velik dosežek za vse v dvorani. Všeč mi je, da smo lahko razveselili navijače, saj še niso imeli priložnosti, da bi kaj takega proslavili v domači dvorani,« se je dosežka veselil dvakratni strelec Brown. Njegov soigralec Drew Doughty pa se je ob tem že ozrl v naslednje tekme: »Zelo smo veseli tega, kar smo do sedaj dosegli, da smo se uvrstili v finale. Toda obenem se zavedamo, da naša naloga še ni končana. Naša ekipa je izjemna, imamo veliko sposobnih igalcev. Želimo trdo delati še naprej, zmagati tudi v naslednji seriji. V končnico nismo prišli odigrat le nekaj tekem, želimo se uvrstiti v v finale Stanleyjevega pokala. Na to bomo odlsej tudi popolnoma osredotočeni.«

Izid 2. kola končnice:

Zahod:

Los Angeles Kings - St. Louis Blues 3:1 (Anže Kopitar: dve podaji za Los Angeles)

(Los Angeles je napredoval s 4:0 v zmagah)