NHL: Bishop izpustil trening, a je v igri za peti finalni dvoboj

Trener hokejistov Tampe Jon Cooper: Nikar ne delajte panike, ker ga ni bilo na treningu. Vsak dan se počuti bolje.

Objavljeno
13. junij 2015 13.45
NHL/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Brandon - Čeprav ga je komaj 20-letni Rus Andrej Vasilevski v četrtem dvoboju finalne serije hokejske lige NHL, v katerem so bili igralci Chicaga boljši z 2:1 in so izid v zmagah poravnali na 2:2, dostojno nadomestil, ostaja dejstvo, da je Tampa Bay z Benom Bishopom med vratnicami povsem drugo moštvo kot brez njega.

Vodstvo kluba in strokovni štab še vedno modro molčita, zakaj je moral 28-letni vratar, ki je v tej sezoni sedemkrat zaklenil mrežo, ob koncu druge finalne tekme predčasno s ploskve in zakaj je izpustil četrti obračun, v klubu nameravajo javnosti vse okoliščine skrivnostnih težav pojasniti po koncu finalne serije. Mediji onkraj luže se nagibajo k temu, da ima Bishop težave z izčrpanostjo in dehidracijo.

Čeravno je izpustil petkov trening, pa Ben ostaja v igri za nastop v nocojšnjem petem obračunu, o tem pa se bo trener Jon Cooper odločil tik pred zdajci. »Nikar ne delajte panike, ker ga ni bilo na treningu. Lahko zatrdim: vsak dan se počuti bolje,« je bil kratek in jedrnat Cooper, ki je bil zadovoljen tudi s predstavo rezervnega vratarja Vasilevskega v zadnjem dvoboju. Če Bishopa nocoj ne bo v kadru, bo drugi čuvaj mreže vnovič 22-letni Latvijec Kristers Gudlevskis, ki je doslej v NHL branil zgolj dvakrat.