NHL: brez Kopitarja ne gre, Kralji poraženi tudi iz Detroita (VIDEO)

Branilci naslova v NHL se ne znajdejo brez Anžeta Kopitarja. Izgubili so tudi v Detroitu, Rdeča krila so jih ugnala s 5:2.

Objavljeno
01. november 2014 08.24
NHL/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Detroit - Slovenski hokejski as Anže Kopitar je zaradi poškodbe izpustil tudi obračun z Detroitom, Kralji pa se očitno brez njega težko znajdejo, saj so vpisali še tretji poraz zapored in še naprej v novi sezoni ostajajo brez zmage v gosteh. Razigrana Rdeča krila so bila boljša s 5:2.

Hokejisti Detroita so branilce naslova na domačem ledu odpihnili že v prvi tretjini, ki so jo dobili s 4:0, v manj kot desetih minutah je moral vratar Jonathan Quick štirikrat po plošček v svojo mrežo. Detroit, ki je imel dotlej kar nekaj težav s streli in učinkovitostjo, tokrat pa bil uspešnejši tudi v »power-playu«.

V domovanju Joe Louis Arena so prišli še do tretje zaporedne domače zmage na krilih Gustava Nyquista in Pavla Dacjuka, ki sta vsak zadela po dvakrat in ob tem še dosegla podajo, en zadetek pa je k zmagi dodal Tomas Tatar. Med podajalci sta bila tudi Niklas Kronwall in Henrik Zetterberg, izkazal se je tudi domači vratar Jimmy Howard, ki je zbral 28 obramb.

»Že na začetku smo opravili odlično delo. Vedeli smo, da imajo za seboj poraz iz Pittsburgha, zato smo želeli hitro zadeti in to je bila za nas dober recept,« je povedal Howard.

Pri Kraljih sta se med strelce vpisala Alec Martinez in Tyler Toffoli, a le deloma ublažila tretji zaporedni poraz. Vratar Jonathan Quickje ob tem ustavil 30 strelov. »Enostavno moramo najti način, kako postati nevarnejši v prvi tretjini. Ne nujno zadeti, ampak le bolje igrati. Mislim, da tokrat nismo naredili vsega za zmago,« je z glavo zamjeval Toffoli, ki je zadel v drugi minuti zadnje tretjine, potem ko je prestegel odbitek po strelu Mika Richardsa.

Naporen urnik Kraljev v gosteh se nadaljuje, v noči na ponedeljek jih čaka obračun s Carolino.

 

NHL:

Detroit Red Wings - Los Angeles Kings 5:2

Columbus Blue Jackets - Toronto Maple Leafs 1:4

Dallas Stars - Anaheim Ducks 1:2

Calgary Flames - Nashville Predators 4:3