NHL: Brodeur ostaja v New Jerseyju

Martin Brodeur, vratar moštva lige NHL New Jersey Devils, je podpisal novo dvoletno pogodbo.

Objavljeno
03. julij 2012 10.48
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Newark - Iz moštva New Jersey Devils, ki so v letošnjem finalu lige NHL morali priznati premoč Los Angelesu, so sporočili, da bo za njih še naprej nastopal izkušeni Martin Brodeur.

40-letni vratar, ki je svojo celotno kariero preživel pri Devilsih - izbrali so ga na naboru leta 1990 - in z njimi osvojil tri Stanleyjeve pokale, je podpisal novo, dvoletno pogodbo, vredno približno devet milijonov dolarjev. »S klubom smo bili ves čas v stikih. Odnosi so bili vedno zelo dobri, imel sem sicer tudi nekaj ponudb drugih klubov, a je na koncu pretehtala ponudba mojega New Jerseyja,« je dejal Brodeur.

Poleg Kanadčana je svojo pogodbo podaljšal tudi drugi vratar Johan Hedberg, v moštvu letošnjih finalistov lige pa si prizadevajo obdržati tudi 27-letnega kapetana Zacha Pariseja, ki mu je ob koncu sezone potekla pogodba, vendar se Američan še ni odločil, kje bo nadaljeval kariero (v spodnjem videu).

Price še naprej v Montrealu, Staal v Pittsburgh

Vrata moštva Montreal Canadiens bo še naprej branil Carey Price, ki je sklenil novo šestletno pogodbo, vredno 39 milijonov dolarjev. Price je že peti vratar, ki je sklenil nove pogodbe z dosedanjimi delodajalci, poleg Brodeurja bodo v svojih ekipah ostali še Cory Schneider (Vancouver), Tuukka Rask (Boston) in Jonathan Quick (Los Angeles), ki bo za aktualne prvake nastopal še vsaj deset sezon.

Doslej največjo pogodbo pred novo sezono NHL sta sklenila Carolina Hurricanes in Jordan Staal. Dosedanji član Pittsburgha se bo za deset let preselil h Carolini, kjer že igra njegov starejši brat Eric. Mlajši Staal bo za deset let zvestobe novemu klubu bogatejši za 60 milijonov dolarjev