NHL: Chicago mukoma prišel do izenačenja

V končnici lige NHL je izid v zmagah med St. Louisom in Chicagom poravnan na 2:2. Novi zmagi za Dallas in Columbus.

Objavljeno
24. april 2014 07.19
Posodobljeno
24. april 2014 07.19
NHL/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Dallas - V končnici lige NHL so razmerja v zmagah po vseh treh sinočnjih tekmah izenačena na 2:2. Hokejisti Columbusa so tokrat Pittsburgh premagali po podaljšku s 4:3, Dallas je s 4:2 premagal Anaheim, prav tako s 4:3 pa se je po podaljšku končala četrta tekma med Chicagom in St. Louisom.

Chicago je vodil že z 2:0 v drugi tretjini, a je nato St. Louis dosegel tri gole zapored, dva je dosegel Vladimir Tarašenko. Zmago je Chicagu v 12. minuti podaljška zagotovil Patrick Kane, ki je zadel drugič na tekmi, v seriji pa prispeval tretji gol. Vratar Corey Crawford je za Chicago ustavil 30 od 33 strelov, Ryan Miller pa 30 od 34 za Blues.

Do zmage po zaostanku je sinoči prišel tudi Dallas. Anaheim je hitro po začetku tekme povedel z 2:0, uspešna sta bila Bryan Allen in Patrick Maroon. Zvezde so izenačile še v drugi tretjini z zadetkoma kapetana Jamieja Benna in Vernona Fiddlerja, Cody Eakin in Alex Goligoski pa sta jih v zadnji tretjini popeljala do zmage. Dallas je že v prvi tretjini izgubil Patrika Nemetha, ki se po poškodbi ni več vrnil na led.

Columbus povzroča težave Pingvinom, ki so znova ostali brez zmage po podaljšku. Odločilni gol je v tretji minuti dodatnega dela zadel Nick Foligno. Pittsburgh je vse svoje gole rednega dela dosegel že v prvi tretjini, povedel je s 3:0 po golih Craiga Adamsa, Chrisa Kunitza in Jamesa Neaja. Toda Columbus se je vrnil po zadetkih Booneja Jennerja in Ryana Johansena, 24 sekund pred koncem pa je za izenačenje zadel Brandon Dubinsky. Vratar Pingvinov Marc-Andre Fleury jim je ob tem ubranil kar 44 strelov.

Edini slovenski predstavnil v ligi NHL Anže Kopitar bo naslednjo tekmo igral v noči na petek. Los Angeles nujno potrebuje zmago, če želi podaljšati sodelovanje v končnici, saj San Jose vodi že s 3:0 v zmagah.

 

 

NHL, končnica, 1. krog:

Vzhod:

Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins 4:3 (podaljšek)
(izid v zmagah je izenačen na 2:2)

Zahod:

Dallas Stars - Anaheim Ducks 4:2
(izid v zmagah je izenačen na 2:2)

Chicago Blackhawks - St. Louis Blues 4:3 (podaljšek)
(izid v zmagah je izenačen na 2:2)