NHL: Chicago porazil St. Louis, Detroit se oklepa končnice

Vodilno moštvo lige Detroit Red Wings je pred domačimi navijači porazilo St. Louis (2:0).

Objavljeno
15. april 2013 10.02
NHL/
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Chicago - Najboljše moštvo severnoameriške lige NHL, Chicago Blackhawks, je v noči z nedelje na ponedeljek potrdilo svoj primat, potem ko je bilo z 2:0 boljše od St. Louisa.

Domačini so povedli v 25. minuti, ko je Viktor Stalberg v protinapadu zadrsal po desni strani in podal v sredino, kjer se je najbolje znašel Bryan Bickell in dosegel svoj deveti gol v sezoni.

Chicago je tekmo odločil v 47. minuti dvoboja. Jonathan Toews je z igralcem manj na ledu dobil sodniški met v svoji napadalni tretjini, odbiti plošček pa je z močnim strelom v mrežo poslal Marian Hossa. Poleg obeh strelcev je imel pomembno vlogo pri zmagi domačega moštva tudi vratar Corey Crawford, ki je ubranil vseh trideset strelov na svoj gol.

 

Detroit se oklepa končnice

Detroit Red Wingsi so na gostovanju pri Nashvillu vknjižili pomembno zmago v boju za končnico (3:0). Detroit je mrežo Nashivlla načel v 27. minuti. Dann DeKeyser je sprožil močan strel, ki se je od ograde odbil naravnost do Henrika Zetterberga, ta pa je zadel v prazen gol.

Gostujoči hokejisti so drugič zadeli v 58. minuti, ko je Johan Franzen z »backhandom« premagal vratarja Pekko Rinneja, končni izid tekme pa je v 59. minuti s strelom v prazna vrata postavil Justin Abdelkader.

V zahodni konferenci vodi Chicago (68 točk) pred Anaheimom (59) in Vancouvrom (52), Detroit je osmi (47). Na Zahodu je v najboljšem položaju Pittsburgh (64), sledita mu Montreal (57) in Washington (48), na osmem mestu so New York Rangersi (46).

Izidi:

St. Louis Blues - Chicago Blackhawks 0:2

Nashville Predators - Detroit Red Wings 0:3

Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning 3:1