NHL: Cogliano in Perry zrežirala preobrat Anaheima

Hokejisti Anaheima so pred domačimi gledalci premagali Minnesoto z 2:1. All star 2016 bo gostil Nashville.

Objavljeno
18. oktober 2014 09.31
SPO-HKO-HKN-MINNESOTA-WILD-V-ANAHEIM-DUCKS
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Anaheim - Hokejisti Anaheima so ponoči gostili Minnesoto in jo po preobratu premagali z 2:1, s čimer so vknjižili četrto zaporedno zmago (vrhunci v spodnjem videu).

Pri domačih sta bila strelca Andrew Cogliano in Corey Perry, ki sta izničila vodilni gol Minnesotinega krila Jasona Zuckerja, Anaheimov vratar Frederik Anderson pa je pri zmagi prispeval 27 obramb.

Gostje, ki so dobili obe dosedanji tekmi, so bolje začeli dvoboj ter povedli v 23. minuti. Jason Zucker je v protinapadu zadrsal po levi strani in premagal vratarja Frederika Andersena.

Gostitelji so izenačili v 44. minuti, ko je Andrew Cogliano ob številčni premoči Minnesote sam zadrsal v napadalno tretjino in z backhandom zatresel nasprotnikovo mrežo.

Anaheim je zmagovalca odločil v 52. minuti. Minnesota je izgubila plošček v svoji obrambni tretjini, sledil je strel Coreyja Perryja, ki ga je Andersen še ubranil, nato pa je bil pri njem prvi Nate Thompson in ga je vrnil Perryju, ta pa v drugo ni naredil napake.

Anaheim je z osmimi točkami na vrhu zahodne konference, sledijo Nashville, San Jose in Los Angeles s po sedmimi točkami, Minnesota je na devetem mestu s štirimi.

Edmonton z najslabšim štartom v zgodovini kluba

Nov neuspeh so doživeli pri Edmontonu, ki so na domačem ledu morali priznati premoč Vancouvru (0:2), za katerega sta zadela Radim Vrbata v 36. in Daniel Sedin v 60. minuti.

Hokejisti Edmontona so na prvih petih tekmah vknjižili zgolj eno točko, kar je najslabši začetek sezone v zgodovini kluba.

All star 2016 v Nashvillu

Vodstvo lige NHL je sporočilo, da bo t. i. tekma vseh zvezd oz. All star tekma leta 2016 potekala v Nashvillu. Glavno mesto zvezne države Tennessee bo ekshibicijski dogodek gostilo 30. in 31. januarja, in sicer v dvorani Bridgestone, kjer domujejo Nashville Predators.

Zadnji dve načrtovani izvedbi tekme All Star v ligi NHL sta odpadli. Letos zaradi zimskih olimpijskih iger v Sočiju, lani pa zaradi splošne stavke igralcev oziroma lockouta. Prva tekma vseh zvezd po dveh sezonah bo 24. in 25. januarja prihodnje leto v Columbusu, kjer domuje moštvo Blue Jackets, to pa bo jubilejna 60. izvedba tega hokejskega spektakla.

 

 

Izidi lige NHL

Buffalo Sabres - Florida Panthers 0:1

Columbus Blue Jackets - Calgary Flames 3:2

Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings 1:4

Winnipeg Jets - Nashville Predators 0:2

Edmonton Oilers - Vancouver Canucks 0:2

Anaheim Ducks - Minnesota Wild 2:1