NHL: Columbus se je maščeval Pittsburghu

Hokejisti Columbusa so na domači tekmi po kazenskih strelih premagali Pittsburgh s 4:3.

Objavljeno
14. december 2014 08.57
NHL/
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Columbus - Hokejisti Columbusa so po slabem začetku sezone ujeli pravo formo in so proti Pittsburghu zabeležili šesto zaporedno zmago, po kazenskih strelih so bili boljši s 4:3 (vrhunci v spodnjem videu).

Columbus je prvič gostil Pingvine po odločilnem porazu v prvem krogu pretekle končnice Stanleyjevega pokala, s pomočjo svojih navijačev pa je dočakal maščevanje.

Tekma se je začela po željah domačinov, ki jim je Nick Foligno v 4. minuti zagotovil prvo vodstvo. Pittsburgh, ki je igral brez pomembnega člana Sidneyja Crosbyja, je izid poravnal v 16. minuti prek Blakea Comeauja, nato pa v 28. minuti z igralcem manj povedel z golom Krisa Letanga.

Gostitelji so pripravili še en preobrat. Boone Jenner je v 33. minuti izkoristil kazenski strel in izenačil na 2:2, pet minut kasneje pa je Jack Johnson poskrbel za novo navdušenje domačih gledalcev.

Pittsburgh je v zaključku tekme zaigral brez vratarja, kar se mu je obrestovalo, saj je Kris Letang zadel enajst sekund pred koncem in izsilil podaljšek.

O zmagovalcu so odločali kazenski streli. Pri domačih sta bila uspešna Cam Atkinson in Ryan Johansen, pri gostih pa le Kris Letang.

Najboljši igralec tekme Boone Jenner je po tekmi priznal, da so se gostitelji želeli maščevati za izločitev v prvem krogu končnice: »Imeli smo v mislih medsebojno serijo v končnici in stiske rok po domačem porazu na šesti tekmi. Prvič smo jih gostili po tistem porazu in videlo se je, da je občinstvo naelektreno.«

 

 

Rezultati lige NHL

Boston Bruins - Ottawa Senators 2:3 (po kazenskih strelih)

Buffalo Sabres - Florida Panthers 4:3 (po podaljšku)

Washington Capitals - Tampa Bay Lightning 4:2

Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins 4:3 (po kazenskih strelih)

Arizona Coyotes - Minnesota Wild 3:4 (kazenski streli)

Vancouver Canucks - New York Rangers 1:5

San Jose Sharks - Nashville Predators 2:0

Philadelphia Flyers - Carolina Hurricanes 5:1

Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings 4:1

New York Islanders - Chicago Blackhawks 3:2

Winnipeg Jets - Anaheim Ducks 1:4

Dallas Stars - New Jersey Devils 4:3

Colorado Avalanche - St. Louis Blues 2:3 (po podaljšku)