NHL: dve Kopitarjevi podaji nista bili dovolj (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so še četrti zaporedni dvoboj zaključili sklonjenih glav, Anže Kopitar sodeloval pri obeh golih.

Objavljeno
22. januar 2015 09.44
Kings Sharks Hockey
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

San Jose - Hokejisti moštva Los Angeles Kings, branilci šampionske lovorike v ligi NHL, se kar ne morejo pobrati iz rezultatske godlje, saj so sinoči vpisali že četrti zaporedni poraz. Na gostovanju pri San Joseju so pokleknili z 2:4, pa čeprav so večkrat streljali v okvir vrat kot tekmec (28:24). S tem so Kralji še naprej pod gladino, kar se tiče napredovanja v izločilne boje, saj trenutno držijo ravno nehvaležno deveto mesto na zahodni konferenci.

Še 24 sekund pred zadnjim piskom sirene so domači Morski psi vodili z udobnih 3:1 in dišalo je po gladki zmagi, vendar pa se s tem ni strinjal Jeff Carter, ki je izkoristil dva igralca več v polju - njegovo moštvo je tedaj namreč nastopalo brez vratarja, na nasprotni strani pa je bil izključen Joe Thornton - in poskrbel za nekoliko razburljivejšo končnico, vse dvome o zmagovalcu pa je v predzadnji sekundi s svojim drugim golom na tekmi (primaknil je še eno podajo), tokrat v prazno mrežo, razblinil Logan Couture.

V vrstah poražencev se je znova izkazal tudi slovenski reprezentant Anže Kopitar, ki je v slabih dvajsetih minutah na ledeni ploskvi dvakrat preizkusil reflekse finskega vratarja Anttija Niemija, a se med strelce ni vpisal, je pa podal pri obeh zadetkih Los Angelesa. V tej sezoni je prispeval že 26 asistenc, kar ga na lestvici uvršča na 22. mesto.