NHL: edini gol na tekmi dosegel Kopitar (VIDEO)

Slovenski hokejski as Anže Kopitar ima veliko zaslug za prvo zmago Kraljev po petih zaporednih porazih.

Objavljeno
28. januar 2014 07.45
Posodobljeno
28. januar 2014 07.45
NHL/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

San Jose - Vratar Jonathan Quick in slovenski reprezentančni napadalec Anže Kopitar sta glavna junaka sinočnje zmage Kraljev iz Los Angelesa na gostovanju pri San Joseju v hokejskih ligi NHL. Prekaljeni Hrušičan je namreč dve minuti pred koncem druge tretjine izkoristil podajo Jeffa Carterja in Jaka Muzzina in dosegel edini gol na tekmi, svojega petnajstega v sezoni. Ob tem je še trikrat ustrelil na tekmečev gol in v zadnji tretjini izsilil dve izključitvi nasprotnikov.

»To zmago smo krvavo potrebovali za izhod iz krize. Quick nam je odlično kril hrbet in nam ponudil priložnost za uspeh. Imeli smo lepe priložnosti, lahko bi zadeli dvakrat ali trikrat, naposled je bilo tudi enkrat dovolj za dve točki,« je strnil vtise 26-letni Gorenjec.

Za Morske pse je Quick že po tradiciji nerešljiva uganka, saj jim je že tretjič doslej v medsebojnih obračunih zaklenil mrežo. Osemindvajsetletni vratar Kraljev je tudi tretjič v tej sezoni (in 35. v karieri v NHL) ostal nepremagan, tokrat je zbral 23 obramb.

Los Angeles se je tako veselil prve zmage po petih neuspešnih dvobojih, obenem je Kopitar prekinil 154 minut dolg strelski post moštva. Na drugi strani je moral San Jose po šestih zaporednih zmagah prvič na kolena.

IZIDI LIGE NHL

San Jose Sharks : Los Angeles Kings 0:1 (Anže Kopitar 1+0 v 23 minutah)
New York Islanders : Boston Bruins 3:6
Carolina Hurricanes : Columbus Blue Jackets 3:2
Pittsburgh Penguins : Buffalo Sabres 3:0
Dallas Stars : Colorado Avalanche 3:4
Vancouver Canucks : Edmonton Oilers 2:4