NHL: gol in podaja Kopitarja za osmo zaporedno zmago Kraljev

Moštvo LA Kings po reprezentančnem premoru ne pozna poraza v ligi NHL, Anže Kopitar tokrat prispeval dve točki.

Objavljeno
11. marec 2014 08.09
NHL/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Calgary - Hokejisti moštva lige NHL Los Angeles Kings po olimpijskem reprezentančnem premoru še ne poznajo poraza. Sinoči so namreč zmagali že osmič zapored, na gostovanju so s 3:2 na kolena spravili zasedbo Calgaryja, k uspehu pa je izdaten delež prispeval tudi zvezdnik slovenske izbrane vrste Anže Kopitar.

Hrušičan je namreč že v začetku pete minute prispeval 35. podajo v sezoni za uvodni gol Kraljev, ki ga je dosegel Justin Williams. Po natanko desetih minutah igre je vodstvo oplemenitil Trevor Lewis, v 48. minuti pa je na 3:0 z jubilejnim dvajsetim golom v sezoni povišal prav Kopitar. V končnici se je Los Angeles poigraval z živci navijačev, saj je najprej ob številčni premoči na ledu znižal Mike Cammalleri, nato pa dobri dve minuti pred zadnjim piskom sirene za priključek poskrbel še Brian McGrattan s šele tretjim golom v sezoni, kar pa ni bilo dovolj za popoln preobrat domačih. V vratih gostov je bil tokrat otrok Calgaryja Martin Jones, ki je ob vrnitvi na »domači« led dobil prednost pred Jonathanom Quickom.

Kralji so morali sicer dvoboj spraviti pod streho brez pomoči napadalca Jordana Nolana, ki si je v prejšnjem dvoboju z Edmontonom štiri sekunde pred koncem druge tretjine privoščil boksarski vložek ob petelinjenju s Fincem Jessejem Jönsuujem, zaradi česar si je najprej prislužil dvojno malo kazen, nato pa še prepoved nastopanja v enem obračunu, ne pa tudi denarne globe.

IZIDI LIGE NHL

Calgary Flames : Los Angeles Kings 2:3 (Anže Kopitar 1+1 v 18 minutah)
Washington Capitals : Pittsburgh Penguins 2:3
Tampa Bay Lightning : Phoenix Coyotes 3:4 (kazenski streli)
Ottawa Senators : Nashville Predators 3:4 (podaljšek)
Dallas Stars : Columbus Blue Jackets (prekinjeno)
Colorado Avalanche : Winnipeg Jets 3:2 (podaljšek)
Vancouver Canucks : New York Islanders 4:7
Anaheim Ducks : Toronto Maple Leafs 1:3