NHL: Gračnar in Repe nista bila izbrana na naboru

V Newarku je potekal nabor lige NHL, kjer je Colorado kot prvega izbral Nathana Mackinnona.

Objavljeno
01. julij 2013 10.16
HKO-HKN-2013-NHL-D
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Newark - Dvorana Prudential Center v New Jerseyju je bila sinoči prizorišče nabora severnoameriške lige NHL, kjer so klubi skupaj izbrali 211 novincev. Tam sta sodelovala tudi slovenska hokejista Luka Gračnar in Jurij Repe, a se zanju ni odločilo nobeno moštvo.

Na naboru je kot prvo izbralo moštvo Colorado Avalanche, ki se je odločilo za kanadskega centra Nathana MacKinnona, ki je svoje občutke delil tudi na socialnem mestu Twitter (spodaj).

 


Florida je kot drugega izbrala finskega rusa Aleksandra Barkova, ki prav tako igra na položaju centra, Tampa Bay Lightning pa je izbrala kanadskega krilnega hokejista Jonathana Drouina.

Med sinočnjim dogodkom so se klubi odločili tudi za več menjav, za najodmevnejšo so poskrbeli pri Vancouvru in New Jerseyju. Slednji se je odrekel devetemu izboru v prvem krogu, v zameno pa dobil 27-letnega vratarja Coryja Schneiderja. Vancouver je tako izbiral kot deveti in se odločil za kanadskega centra Boja Horvata.

Na letošnjem izboru so klubi profesionalne lige NBA izbrali 96 igralcev iz Kanade, 57 igralcev iz ZDA, 23 igralcev s Švedske, 11 s Finske, osem iz Rusije, po štiri iz Češke in Švice, po dva iz Avstrije, Danske in Slovaške, ter po enega iz Latvije in Norveške.

 

Prvih deset izbranih hokejistov na naboru

1. Nathan MacKinnon (Kan/C), Colorado Avalanche

2. Aleksander Barkov (Fin/C), Florida Panthers

3. Jonathan Drouin (Kan/LW), Tampa Bay Lightning

4. Seth Jones (ZDA/D), Nashville Predators

5. Elias Lindholm (Šve, C), Carolina Hurricanes

6. Sean Monahan (Kan, C), Calgary Flames

7. Darnell Nurse (Kan/D), Edmonton Oilers

8. Rasmus Ristolainen (Fin, D), Buffalo Sabres

9. Bo Horvat (Kan/C), Vancouver Canucks

10. Valerij Ničuškin (Rus, RW), Dallas Stars