NHL: Hagelin z zmagovitim golom popeljal New York v konferenčni polfinale

New York Rangers so bili po podaljšku z 2:1 boljši od Pittsburgha in so se uvrstili v 2. krog končnice.

Objavljeno
25. april 2015 10.10
Penguins Rangers Hockey
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

New York - Najboljše moštvo rednega dela lige NHL, New York Rangers, je ponoči napredovalo v konferenčni polfinale, potem ko je bilo po podaljšku 2:1 boljše od Pittsburgha in ga je izločilo s skupnim izidom 4:1.

Gledalci so v Madison Square Gardnu videli tri gole. Prvega je v peti minuti ob številčni premoči dosegel domačin Derek Stepan, Pittsburgh pa je izenačil v 38. minuti prek Nicka Spalinga.

Redni del se je končal z izidom 1:1 in moštvi je čakal podaljšek. Ključni trenutek se je zgodil v 71. minuti, ko je Carl Hagelin zadrsal po desni strani in s strelom na bližnjo vratnico premagal vratarja Marc-Andreja Fleuryja.

Newyorčane v konferenčnem polfinalu čaka boljši iz dvoboja med Washingtonom in New York Islanders. Izid je 3:2 za Washington.

Ottawa še ni rekla zadnje

Montreal Canadiens so proti Ottawi zapravili še drugo priložnost za napredovanje, na domačem ledu so izgubili z 1:5.

Pri Ottawi je imel odličen večer vratar Craig Anderson, ki je ustavil 45 izmed 46 strelov, za gole pa so poskrbeli dvakratni strelec Bobby Ryan, Patrick Wiercioch, Erik Karlsson in Eric Condra.

Šesta tekma bo v noči na ponedeljek v Ottawi.

Minnesota tretjič premagala St. Louis

Na preostali tekmi večera je bila Minnesota v gosteh boljša od St. Louisa s 4:1 in je v zmagah povedla s 3:2. Za Minnesoto so zadeli Marco Scandella, Nino Niederreiter, Mikko Koivu in Charlie Coyle, vratar Devan Dubnyk pa je ubranil 36 strelov.

Šesta tekma bo v noči na ponedeljek v Minnesoti.

Dubnyk, Price in Rinne kandidati za nagrado Vezina

Vodstvo lige NHL je razkrilo, kdo so finalisti za nagrado Vezina, ki jo podelijo najboljšemu vratarju. V igri za osvojitev te lovorike so ostali Devan Dubnyk iz Minnesote, Carey Price iz Montreala in Pekka Rinne iz Nashvilla.

Zmagovalec bo znan 24. junija na slavnostni prireditvi v Las Vegasu.

Liga NHL, prvi krog končnice

Vzhodna konferenca

New York Rangers - Pittsburgh Penguins 2:1 (po podaljšku) /4:1/

Montreal Canadiens - Ottawa Senators 1:5 /3:2/

 

Zahodna konferenca

St. Louis Blues - Minnesota Wild 1:4 /2:3/