NHL: Holtby zaklenil mrežo, Beagle edini zadel (VIDEO)

Hokejisti Washingtona so z domačo zmago z 1:0 nad NY Rangers v konferenčnem polfinalu pobegnili z 2:1.

Objavljeno
05. maj 2015 08.51
NHL/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Washington - Dvoboj konferenčnega polfinala hokejske lige NHL med Washingtonom in NY Rangers bo očitno razburljiv in negotov do zadnjega. Kot že prejšnji dve tekmi se je tudi sinočnja tretja končala z golom razlike, tokrat v prid Washingtona, vendar pa se gledalci niso mogli naužiti zadetkov, saj je padel en sam (1:0). Zanj je v 28. minuti nepričakovano poskrbel 29-letni desnokrilni napadalec Jay Beagle, za katerega je bil to šele enajsti gol v sezoni in krstni v končnici.

Rangerjem se je tako maščevala neučinkovitost, saj so v vseh tretjinah večkrat sprožili v okvir vrat (končno razmerje strelov je bilo 30:22), vendar pa se je prvi junak dvoboja, domači vratar Braden Holtby, zares izkazal in zaklenil mrežo. To se mu je posrečilo prvič v izločilnih bojih, desetič v sezoni in dvaindvajsetič doslej v NHL. »Da, Holtby je bil tokrat naš mož odločitve. Igral je, kot sicer igra že celo sezono. Za njim je že nekaj velikih tekem, današnja je bila zanj izvrstna,« je čuvaju mreže polaskal branilec zmagovalne zasedbe Brooks Orpik.

Pridružil se mu je tudi strelec edinega gola Jay Beagle: »Že dolgo igram z njim in tokratno predstavo smo lahko potihem pričakovali. Holtby ekipo polni s samozavestjo. Pravo olajšanje je, ko vidiš vratarja tako mrtvo hladno reagirati v kritičnem položaju.« Washington zdaj vodi z 2:1 v zmagah in bo v noči na četrtek gostil tudi četrto tekmo konferenčnega polfinala.

IZID LIGE NHL

Washington Capitals : New York Rangers 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Jay Beagle (Andre Burakovsky, Troy Bouwer) 28.