NHL: Kane v drugem podaljšku rešil Chicago pred izpadom, Tampa Bay napredovala

Branilci naslova iz Chicaga so v 1. krogu končnice v gosteh po dveh podaljških zmagali proti St. Louisu s 4:3, v seriji je 2:3.

Objavljeno
22. april 2016 07.45
Posodobljeno
22. april 2016 08.12
HKN-CHICAGO-BLACKHAWKS-V-ST.-LOUIS-BLUES---GAME-FIVE
M. Ž.
M. Ž.

St. Louis - Hokejisti Chicaga so se ponoči rešili izpada v prvem krogu končice lige NHL, potem ko so z golom Patricka Kanea v drugem podaljšku premagali St. Louis s 4:3 in v seriji znižali na 2:3.

St. Louis, ki je imel danes prvo priložnost, da izloči aktualne prvake, je tekmo začel slabo, saj je po dveh tretjinah zaostajal z 1:3.

Domači gledalci so prvič obnemeli v 32. minuti, ko je Marian Hossa zadel z igralcem manj, vendar pa jih je le 57 sekund kasneje na noge spravil Jaden Schwartz, ki je zadel še pred iztekom »power-playa«. Chicago se po izenačujočem golu ni ustavil in je do konca tretjine dosegel še dva gola, za novo vodstvo je v 36. minuti poskrbel Artem Anisimov, na 3:1 pa je sekundo pred iztekom povišal Artemi Panarin.

St. Louisu je tako pred tretjo tretjino kazalo zelo slabo, vendar pa je uprizoril povratek. V 47. minuti je po samostojni akciji zadel Robby Fabbri, na 3:3 pa je v 55. minuti izenačil David Backes, ki je preusmeril strel Alexa Pietrangela in izsilil podaljšek.

Ekipi v prvem podaljšku nista zadeli, zmagovalec je bil odločen šele v drugem. Mož odločitve je bil Patrick Kane, ki je v četrti minuti najprej sprožil z desne strani, nato zaokrožil za golom in plošček potisnil za hrbet Briana Elliotta (v spodnjem videu).

Za Patricka Kanea, najučinkovitejšega igralca rednega dela lige, je bil to šele prvi gol v letošnji končnici, vendar pa je bil ključnega pomena, saj je branilce naslova obdržal v igri za napredovanje.

Šesta tekma bo v noči z nedelje na ponedeljek v Chicagu.

Tampa Bay kot prva v drugi kog

Znan je že prvi udeleženec drugega kroga končnice. To je moštvo Tampa Bay Lightning, ki je ponoči na domačem ledu z 1:0 premagalo Detroit Red Wings in v seriji zmagalo s 4:1.

Odločilni trenutek se je zgodil v 59. minuti tekme, ko je gostujoči vratar Petr Mrazek nepazljivo zapustil svoja vrata in želel izbiti plošček ob ogradi, to je izkoristil Ryan Callahan in hitro podal pred gol, kjer je plošček v mrežo potisnil Alex Killorn.

Tampa Bay se bo v drugem krogu pomerila z zmagovalcem dvoboja med Florido in New York Islanders.

Liga NHL, rezultati prvega kroga končnice

Vzhodna konferenca

New York Rangers - Pittsburgh Penguins 0:5 /1:3/

Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings 1:0 /4:1/

Zahodna konferenca

Nashville Predators - Anaheim Ducks 1:4 /2:2/

St. Louis Blues - Chicago Blackhawks 3:4 (po dveh podaljških) /3:2/