NHL: kanonada Kopitarjevih Kraljev brez učinka (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so streljali v tekmečev okvir vrat (41:23), Dallas pa zmagal s 5:4. Anže Kopitar brez novih točk.

Objavljeno
23. november 2014 09.29
APTOPIX Kings Stars Hockey
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Dallas - Ni se zgodilo prvič v tej sezoni, da so hokejisti moštva Los Angeles Kings, branilci šampionskega naslova v ligi NHL, na ledu nadigrali svojega tekmeca, pa vendarle potegnili kratko. Podobno je bilo tudi sinoči na gostovanju v Dallasu, o popolni premoči Kraljev namreč zgovorno govori tudi razmerje strelov v okvir nasprotnikovih vrat (kar 41:23), toda zmaga s 5:4 je vendarle ostala doma. Tudi po zaslugi zelo nerazpoloženega čuvaja mreže gostov Jonathana Quicka, ki je bil le 78-odstotno uspešen.

Los Angeles je moral tako po treh zaporednih zmagah v 21. dvoboju sezone še desetič na kolena, novo priložnost za plemenitenje točk, ki ga zaenkrat držijo na šestem mestu zahodne konference, pa bo imel v noči na sredo, ko bo gostoval pri drugem najuspešnejšem moštvu zahoda, Predatorjih iz Nashvilla.

Domače Zvezde so sinoči odlično začele, bile v uvodni tretjini tudi več pri strelu in premoč kronale z udobnim vodstvom s 3:0, za katerega je bil daleč najzaslužnejši Jamie Benn z dvema goloma, enim ob številčni premoči na ledu, in podajo. To Dallasa ni zadovoljilo, ob koncu četrte minute drugega dela je še povišal udobno vodstvo po zaslugi prvega strelca lige Tylerja Seguina, ki je vpisal že svoj petnajsti gol v tej sezoni.

Vendar pa Kraljev izjemen zaostanek ni vrgel s tira, izkoristili so tudi nekoliko ležernejšo igro domačih v nadaljevanju in že do drugega odhoda na odmor znižali na 3:5. Ko je sredi zadnje tretjine s svojim drugim zadetkom v obračunu Justin Williams poskrbel, da so bili gostje le še en gol zadaj, so se Zvezde povsem potegnile v obrambo in s skrajnimi napori preprečile podaljšek. Da jih skoraj ni bilo videti na tekmečevi strani ledene ploskve, zgovorno pritrjuje razmerje strelov v tretjem delu - kar 16:2 v korist poražencev.

V majici branilcev šampionske lovorike v NHL je 20 minut na ledu prebil tudi slovenski as Anže Kopitar, ki pa je svojo statistiko vnovič pustil prazno. Dvakrat je sicer sprožil v okvir Dallasovih vrat, a je bil finski čuvaj mreže Kari Lehtonen, ki je pred tednom dni dopolnil 31 let, obakrat uspešnejši. V uteho je Hrušičanu ostalo, da je dvakrat izsilil prekršek za dvominutno kazen, v drugi tretjini so jo njegovi soigralci tudi izkoristili in prek Williamsa znižali na 2:4.

»Da, poraz me skrbi. Ne kot poraz sam po sebi, bolj me skrbi to, da smo prekinili zmagovalni niz,« je o tem, s čim si beli glavo, povedal trener Kraljev Darryl Sutter.