NHL: Kopitar in druščina so se Detroitu oddolžili za petkov poraz

Anže Kopitar je z golom in podajo popeljal Los Angeles do zmage nad Detroitom (5:2), kjer je Jan Muršak ostal brez točk.

Objavljeno
14. marec 2012 07.06
Posodobljeno
14. marec 2012 07.06
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Los Angeles - Hokejisti Los Angelesa so se pred domačimi navijači v Staples Centru oddolžili Detroitu za petkov poraz, saj so tokrat prišli do zmage s 5:2 in tako še naprej lovijo mesta, ki vodijo v končnico.

To je bil tudi slovenski obračun Jan Muršak - Anže Kopitar, kjer je bil precej bolj uspešen Hrušičan, saj je bil z doseženim golom in podajo eden najbolj razpoložen igralcev pri Kraljih. Muršak je na ledeni ploskvi v dresu rdečih kril tokrat preživel devet minut, a pustil svojo statistiko prazno.

Za peto zmago Kraljev na zadnjih sedmih tekmah je imel precej zaslug tudi Drew Doughty (gol, podaja), domači vratar Jonathan Quick pa je tokrat zbral 22 obramb. »Po petkovem porazu smo bili zelo razočarani, saj smo vedeli, da smo izgubili točki, ki bi morali biti naši. Iz tiste tekme smo se nekaj naučili, kar smo tokrat uspeli dokazati. Vse, kar mi lahko storimo, je da zmagujemo na tekmah in upamo, da bodo naši tekmeci napravili kak spodrsljaj,« je o scenariju za uvrstitev v končnico razmišljal Doughty.

Los Angeles je namreč v zahodni konferenci blizu mesta, ki vodi v končnico, saj ima na svojem računu 78 točk, enako kot moštvo San Jose Sharks, ki pa ima zaradi zmage več bolj ugodno izhodišče. Uvrstitev v zaključni del lige NHL bo težka naloga za Kopitarja in druščino, saj sta 78 točk zbrala tudi Calgary Flames in Colorado Avalanche.

Izidi lige NHL:

Philadelphia Flyers - New Jersey Devils 3:0

New York Islanders - Washington Capitals 4:5 (kazenski streli)

Tampa Bay Lightning - Boston Bruins 6:1

Florida Panthers - Toronto Maple Leafs 5:2

Minnesota Wild - Dallas Stars 0:1

Chicago Blackhawks - St. Louis Blues 4:3 (kazenski streli)

Calgary Flames - San Jose Sharks 3:2 (podaljšek)

Los Angeles Kings - Detroit Red Wings 5:2

Vrhunci dvoboja Los Angeles - Detroit