NHL: Kopitar podal za dvajseto zmago (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so bili v podaljšku s 4:3 boljši od Minnesote in zmagali tretjič v zadnjih štirih dvobojih.

Objavljeno
08. januar 2017 07.15
Kings Senators Hockey
J. P.
J. P.

Los Angeles - Hokejisti moštva Los Angeles Kings so vpisali jubilejno dvajseto zmago v sezoni lige NHL (ob ravno toliko porazih), tretjo v zadnjih štirih dvobojih, s katero so obdržali osmo mesto na razpredelnici zahodne konference, ki še zagotavlja preboj v izločilne boje, do katerih pa je še zelo daleč. Sinoči so pred 18.230 gledalci v domači dvorani Staples Center v podaljšku s 4:3 strli odpor Minnesote, ki kljub temu ostaja drugouvrščena zasedba zahoda.

Po uvodni tretjini ni dišalo po takšnem razpletu, saj so gostje že v osmi minuti vodili z 2:0, uspešna sta bila Finec Mikko Koivu in Charlie Coyle. Kralji so odgovorili v drugem delu. Njihov daleč najboljši strelec Jeff Carter je prispeval že svoj 22. zadetek v sezoni, izenačil pa je Slovak Marian Gaborik, ki je prekinil strelski post in se med strelce vpisal drugič v sezoni. Tokrat je bil Carter podajalec, enako kot tudi pri tretjem golu domačih, ki ga je prispeval branilec Jake Muzzin.

Ko je večina gledalcev že ploskala svojim ljubljencem za zmago, je tribune komaj 43 sekund pred koncem rednega dela utišal Zach Parise, ki je izkoristil številčno premoč ob izključitvi Drewa Doughtyja in izsilil podaljšek. V njem je bilo treba na odločitev počakati tri minute in pol, junak je bil Tanner Pearson s svojim enajstim zadetkom v sezoni. Da je zmaga Los Angelesa popolnoma zaslužena, nazorno pritrjuje tudi razmerje sproženih strelov v okvir vrat - kar 36:24 v njegovo korist.

Kapetan Kraljev Anže Kopitar je sodeloval pri odločilnem golu kot asistent. Začel je namreč zmagovito akcijo in z modre črte plošček oddal Alecu Martinezu, ki je ustrelil pred vrata, tam pa je palico spretno podstavil Pearson in matiral nemočnega Darcyja Kuemperja. Izkušeni Hrušičan je na ledni ploskvi prebil dobrih 18 minut in pol, v tem času pa enkrat neuspešno streljal na gol. Zdaj ima v svoji statistiki te sezone 15 asistenc in ostaja pri treh zadetkih. Nov izziv čaka Kopitarja in soigralce v noči na torek, ko bodo gostili Zvezde iz Dallasa, ki so zadnje tri obračune izgubile.

IZIDI LIGE NHL

Los Angeles Kings : Minnesota Wild 4:3 - v podaljšku (Anže Kopitar 0+1 v 19 minutah)
Buffalo Sabres : Winnipeg Jets 4:3
Philadelphia Flyers : Tampa Bay Lightning 4:2
Columbus Blue Jackets : New York Rangers 4:5
Florida Panthers : Boston Bruins 0:4
New Jersey Devils : Edmonton Oilers 1:2 - v podaljšku
Ottawa Senators : Washington Capitals 0:1
Toronto Maple Leafs : Montreal Canadiens 3:5
Arizona Coyotes : New York Islanders 2:1 - po kazenskih strelih
St. Louis Blues ; Dallas Stars 4:3
Calgary Flames : Vancouver Canucks
San Jose Sharks : Detrout Red Wings