NHL: Kopitar s Kralji ohranja teoretične možnosti (VIDEO)

Los Angeles Kings so premagali Vancouver Canucks z 2:0 in ohranjajo teoretične možnosti za preboj v končnico. Kopitar brez točk.

Objavljeno
01. april 2017 10.29
APTOPIX Kings Canucks Hockey
N. Gr.
N. Gr.

Vancouver - Gostovanja v Kanadi Los Angelesu v letošnjem koledarskem letu ležijo. Tokrat so bili z 2:0 boljši od Vancouvra, osrednja figura zmage je bil vratar Jonathan Quick, ki je ustavil kar 36 strelov. Quick je bil že v preteklih sezonah eden najboljših igralcev Kraljev, letos pa je bil ogromno poškodovan, kar se je poznalo tudi pri formi Los Angelesa.

Jarome Iginla je dosegel že 625. gol v ligi NHL, zadel je tudi Tyler Toffoli. Anže Kopitar je na ledu prebil dobrih 21 minut in v tem času enkrat streljal na vrata Vancouvra, v drugih kategorijah pa je njegova statistika ostala prazna. Los Angeles ima pet tekem pred koncem rednega dela osem točk zaostanka za osmim Nashvillom in je teoretično še v igri za končnico. 

V zahodnem delu lige NHL je na vrhu razvrstitve Chicago, ki je edini na zahodu presegel seštevek sto točk, zbral jih je 107. Sedem vstopnic je že razdeljenih, v sklepnem delu sezone bodo zaigrali Minnesota, Anaheim, Edmonton, San Jose, Calgary in St. Louis. Brez možnosti za končnico pa so ob Arizoni še Winnipeg, Dallas, Vancouver in Colorado.

V vzhodnem delu lige so še tri neznanke. Na vrhu je Washington s 110 točkami, druga ekipa je Columbus (106), tretja Pittsburgh (105). Nato sledita še New York Rangers (98) in Montreal (97). Brez možnosti za končnico pa so Florida, Buffalo, Detroit in New Jersey. Za zadnje tri razpoložljive vstopnice na vzhodu pa se bodo udarile ekipe Ottawa, Toronto, Boston, Tampa Bay, Carolina, NY Islanders in Philadelphia.

 

IZIDI

Vancouver Canucks - Los Angeles Kings 0:2
New York Rangers - Pittsburgh Penguins 3:4 (kazenski streli)
New York Islanders - New Jersey Devils 2:1
Chicago Blackhawks - Columbus Blue Jackets 3:1
Colorado Avalanche - St. Louis Blues 2:1 (kazenski streli)
Calgary Flames - San Jose Sharks 5:2
Arizona Coyotes - Washington Capitals 6:3