NHL: Kopitar s podajo tlakoval zmago Kraljev (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so na gostovanju s 3:0 odpravili Carolino, vsi trije zadetki so padli v zadnjih petih minutah dvoboja.

Objavljeno
27. januar 2017 07.34
NHL/
J. P.
J. P.

Raleigh - Še pet minut pred koncem sinočnjega dvoboja hokejske lige NHL v dvorani PNC Arena v Raleighu ni prav nič dišalo po tem, da bodo igralci moštva Los Angeles Kings brez težav domov odnesli nov komplet točk za zmago nad domačo Carolino, saj se dotlej mreži nista zatresli. Toda v ključnih trenutkih so bili zbranejši in učinkovitejši Kralji, med katerimi je svoj delež k uspehu s 3:0 prispeval tudi kapetan Anže Kopitar s podajo pri prvem zadetku Slovaka Mariana Gaborika, že dvaindvajseto v sezoni. Hrušičan je sicer na ledni ploskvi prebil 20 minut in pol ter v tem času dvakrat sprožil v okvir domačih vrat, že v uvodni tretjini pa je moral po petelinjenju skupaj z Brockom McGinnom na kazensko klop. Carolina je šla že petič zapovrstjo na kolena.

Prvi dve tretjini sta bili izenačeni, še najbolj se je tehtnica na stran zmagovalcev nagibala v zadnjem delu (razmerje strelov tedaj kar 12:6), ki so v 56. minuti, v razmaku zgolj 38 sekund, zadeli kar dvakrat, po Gaboriku še Trevor Lewis. Zmago Kraljev je dve minuti in pol pred koncem, ko so bila nasprotna vrata že prazna, potrdil Kyle Clifford. Eden od junakov v vrstah Los Angelesa je bil tudi slovaški čuvaj mreže Peter Budaj, ki je zaustavil vseh 22 tekmečevih poskusov in petič v sezoni ter šestnajstič v karieri zaklenil vrata. Kopitarjeva zasedba je zmagala drugič zapored in jo na devetem mestu razpredelnice zahodne konference od osmouvrščenega Calgaryja loči zgolj točka, zdaj pa jo po premoru za tekmo vseh zvezd (All-Stars) šele prihodnjo sredo čaka nov izziv, gostovanje pri Kojotih iz Arizone.

IZIDI LIGE NHL

Carolina Hurricanes : Los Angeles Kings 0:3 (Anže Kopitar 0+1 v 20 minutah)
Boston Bruins : Pittsburgh Penguins 4:3
New Jersey Devils : Washington Capitals 2:5
New York Islanders : Montreal Canadiens 3:1
Philadelphia Flyers : Toronto Maple Leafs 2:1
Florida Panthers : Tampa Bay Lightning 2:1 - v podaljšku
Ottawa Senators : Calgary Flames 2:3 - v podaljšku
Minnesota Wild : St. Louis Blues 5:1
Nashville Predators : Columbus Blue Jackets 4:3
Chicago Blackhawks : Winnipeg Jets 3:5
Dallas Stars : Buffalo Sabres 4:3
Arizona Coyotes : Vancouver Canucks 3:0
San Jose Sharks : Edmonton Oilers