NHL: Kopitar spet blestel z dvema goloma in podajo (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so se na gostovanju v Columbusu veselili zmage s 6:4, že šeste v sedmih dvobojih.

Objavljeno
22. oktober 2017 09.40
J. P.
J. P.

Columbus - Kakšen večer kapetana Los Angelesa Anžeta Kopitarja v hokejski ligi NHL! K zmagi svojega moštva na gostovanju pred 15.329 gledalci v dvorani Nationwide Arena s 6:4 nad Columbusom je namreč 30-letni hrušiški napadalec prispeval dva zadetka in eno podajo, s čimer je nadaljeval izjemno učinkovitost z začetka sezone. Po sedmih odigranih obračunih je namreč dolgoletni slovenski reprezentant že pri šestih golih, petih asistencah in enajstih točkah, s čimer si na razpredelnici najučinkovitejših igralcev s še tremi hokejisti deli osmo mesto. Vodilna člana Tampe, Rus Nikita Kučerov in Kanadčan Steven Stamkos, sta že pri izjemnih 17 točkah.

Kopitar je prvič zadel že v sedmi minuti, ko je izenačil na 1:1. V tem obdobju so v razmaku dveh minut in četrt padli kar štirje goli, po dva na vsaki strani, na prvi odmor so odšli s prednostjo s 3:2 gostitelji. A Kralji so izenačili že v 40. sekundi drugega dela, tokrat se je Hrušičan izkazal kot podajalec, med strelce pa se je vpisal Jake Muzzin. Po dveh tretjinah sta bili moštvi poravnani, zmagovalca sta dali šele zadnji dve minuti in četrt dvoboja, ključni zadetek za vodstvo gostov pa je spet prispeval Kopitar. Zmago Los Angelesa je 41 sekund pozneje potrdil Dustin Brown, ki je plošček porinil v prazno mrežo.

Brown je sicer vpisal kar štiri točke, pred tem se je namreč trikrat izkazal tudi kot podajalec. Končni razplet ne ustreza razmerjem moči na ledni ploskvi, saj je bil Columbus nekoliko podjetnejši v napadu, kar potrjuje razmerje sproženih strelov - 36:32. Pri zmagovalcih je slovenski kapetan na ledu prebil 21 minut in v tem času trikrat preveril reflekse ruskega čuvaja mreže Sergeja Bobrovskega, dvakrat je bil uspešen. Kralji - vsaj točko so osvojili v vseh dosedanjih sedmih obračunih in s tem izenačili klubski rekord iz sezone 1995/96 - z enim samim porazom ostajajo na čelu zahodne konference, nov izziv jih čaka že v noči na torek, ko bodo gostovali pri drugouvrščeni zasedbi vzhoda Torontu.

IZIDI

Columbus Blue Jackets : Los Angeles Kings 4:6 (Anže Kopitar 2+1 v 21 minutah)
New York Rangers : Nashville Predators 4:2
Philadelphia Flyers : Edmonton Oilers 2:1
Boston Bruins : Buffalo Sabres 4:5 - v podaljšku
New York Islanders : San Jose Sharks 5:3
Ottawa Senators : Toronto Maple Leafs 6:3
Tampa Bay Lightning : Pittsburgh Penguins 7:1
Washington Capitals : Florida Panthers 1:4
Dallas Stars : Carolina Hurricanes 4:3
Arizona Coyotes : Chicago Blackhawks 2:4
Calgary Flames : Minnesota Wild 2:4
Vegas Golden Knights : St. Louis Blues 3:2 - v podaljšku