NHL: Kopitar z dvema podajama popeljal Kralje na prag polfinala

Los Angeles Kings so po podaljšku dosegli tretjo zaporedno zmago nad St. Louisom (3:2). Do polfinala jih loči le še zmaga.

Objavljeno
09. maj 2013 09.53
NHL/
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

St. Louis - Slovenski zvezdnik v NHL Anže Kopitar je z Los Angeles Kings na peti tekmi uvodnega kola končnice  gostoval pri St. Louis Blues in po podaljšku slavil zmago s 3:2. S tretjo zaporedno zmago so Kralji tudi v boju na štiri zmage povedli s 3:2. Junak večera je bil Slava Vojnov, ki je po podaji Kopitarja in Justina Williamsa odločil tekmo.

»Zmaga v gosteh je za nas zelo pomembna, saj je bilo zadnjih nekaj tekem v St. Louis resnično zelo težkih. Sedaj se vračamo v Los Angeles, kjer bomo igrali pred domačimi navijači in to nam zelo olajša delo,« je po dvoboju dejal Vojnov.

Kralji so sicer vodili z 2:1, a je v zadnji minuti tekme, le 44 sekund pred koncem za izenačenje na 2:2 zadel Alex Pietrangelo, ko so St. Louis Blues iz igre potegnili tudi vratarja Briana Elliotta za dodatnega napadalca, kar se jim je obrestovalo. S tem so še drugič v seriji izsilili podaljšek, ki pa je pripadel kraljem. Za gostitelje je v drugi tretjini po podaji Barreta Jackmana zadel Alexander Steen, piše STA.

Za aktualne prvake je obakrat v rednem delu zadel Jeff Carter na uvodu v drugo in tretjo tretjino, pri prvem zadetku sta bila podajalca Kopitar in Mike Richards, Kopitar je podal tudi v podaljšku. Skupaj je Hrušičan v 24 minutah na ledu zbral dve podaji in en strel proti vratom tekmeca.

»Smo zelo odporna ekipa. Veliko članov našegam moštva je v svojih karierah doživelo že marsikaj in mislim, da nam prav to pomaga v težkih trenutkih. Ne letamo previsoko oziroma ne pademo niti na dno, kar je zelo pomemben dejavnik,« je o vzponih in padcih Kraljev razmišljal Carter.

Branilci naslova v tekmovanju za Stanleyjev pokal so tako le še zmago oddaljeni od uvrstitve v drugi krog končnice, prvo priložnost pa bodo imeli že v soboto na šesti tekmi v domači dvorani Staples Center.

Izidi prvega kola končnice NHL:

Vzhodna konferenca

Toronto Maple Leafs - Boston Bruins 3:4 (podaljšek)

(Boston je v zmagah povedel s 3:1)

New York Rangers - Washington Capitals 4:3

(izid v zmagah je izenačen na 2:2)

Zahodna konferenca

St. Louis Blues - Los Angeles Kings 2:3 (podaljšek)

(LA je v zmagah povedel s 3:2)

Anaheim Ducks - Detroit Red Wings 3:2 (podaljšek)

(Anaheim je v zmagah povedel s 3:2)