NHL: Kopitar z novimi tremi podajami spet igralec tekme (VIDEO)

Hokejisti moštva Los Angeles Kings so s 4:2 odpravili Arizono, slovenski reprezentant vnovič uspešno delil podaje.

Objavljeno
21. december 2014 02.57
SPO-HKO-HKN-ARIZONA-COYOTES-V-LOS-ANGELES-KINGS
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Los Angeles - Po rahlo zaspanem začetku nove sezone v elitni svetovni hokejski ligi NHL se je slovenski reprezentančni zvezdnik Anže Kopitar dokončno prebudil. Potem ko si je v prejšnjem obračunu ob zmagi nad St. Louisom s 6:4 privoščil najučinkovitejši večer kariere, saj je vpisal kar pet točk za en gol in štiri podaje, je v podobnem ritmu nadaljeval tudi sinoči, ko je moštvo Los Angeles Kings v Staples Centru na kolena s 4:2 spravilo še Arizono. Hrušičan je spet prispeval kar tri asistence (pri prvih treh golih), s čimer je v osebno statistiko te sezone vpisal še 22. točko za sedem zadetkov in 15 podaj. Zanimivo: kar devet točk, od tega kar osem asistenc, je zmogel na zadnjih treh tekmah.

Anžetovega sinočnjega učinka kajpak niso spregledali niti na spletnem kotičku lige NHL niti pri priljubljeni mreži ESPN, saj so ga oboji izbrali za igralca tekme. Kralji, branilci zmagovalne lovorike iz minule sezone, so se tako veselili druge zaporedne zmage in sedemnajste v sezoni (v 34 dvobojih), s čimer so zaenkrat varno v najboljši osmerici klubov zahodne skupine, ki si zagotovi mesto v izločilnih bojih. S tem so pokvarili jubilej trenerju Kojotov Davu Tippettu, ki je pod streho spravil že svoj devetstoti obračun na trenerskem stolčku in postal trideseti strokovnjak v ligi, ki je dosegel ta mejnik. Njegov kolega na klopi Kraljev Darryl Sutter pa je v Los Angelesu novega delodajalca našel pred natanko tremi leti.

»Velik korak za ekipo je bil, ko je Darryl pred tremi leti sédel na trenerski stolček. Je odličen motivator. Vselej smo premogli obilo talenta in potenciala, a šele on je iz nas potegnil vse najboljše, saj je vedel, kako nas podžgati,« je ob Sutterjevi triletnici poudaril slovenski reprezentant.

Zmaga Kopitarjevega moštva je bila nadvse zaslužena, čemur pritrjuje tudi razmerje strelov v okvir vrat - kar 35:17 v domačo korist. Dvakrat je proti Devanu Dubnyku sprožil tudi slovenski as, ki je na ledu prebil dobrih 19 minut in že po petnajstih sekundah dvoboja poskrbel za prvo izključitev: po prekršku nad njim je moral za dve minuti na kazensko klop Martin Hanzal. Prav češki napadalec je v 44 sekundi drugega dela poskrbel za izenačenje na 1:1, že v prvi tretjini je za gostitelje zadel tudi Jeff Carter.

Kyle Chipchura je v 26. minuti Arizono celo popeljal v vodstvo, tedaj pa je v prvi plan spet stopil Anže in, obakrat ob številčni premoči na ploskvi, prispeval podaji za naslednja dva gola Los Angelesa, ki sta ju dosegla Slovak Marian Gaborik (svojega jubilejnega desetega v sezoni in šestega v zadnjih štirih tekmah) in Alec Martinez. Domačo zmago je potrdil Trevor Lewis, ki je zapečatil edino uspešno akcijo Kraljev, v kateri ni sodeloval tudi 27-letni Gorenjec.

Zdaj branilce naslova v ligi NHL v noči na torek čaka še en domač dvoboj s Calgaryjem, ki se v zadnjem obdobju res ni proslavil s sedmimi zaporednimi porazi.