NHL: Kopitar zadel, a po kazenskih strelih ostal brez zmage (VIDEO)

Hokejisti Los Angeles Kings so po kazenskih strelih klonili proti St. Louisu z 1:2, Anže Kopitar zadel že v rednem delu.

Objavljeno
09. januar 2016 23.51
Posodobljeno
10. januar 2016 07.15
SPO-HKN-ST-LOUIS-BLUES-V-LOS-ANGELES-KINGS
G. L.
G. L.

Los Angeles - Ambasador slovenskega hokeja v ligi NHL Anže Kopitar je s svojimi Los Angeles Kings v domačem Staples Centru doživel poraz po kazenskih strelih z 1:2. Hrušičan je v rednem delu zabil edini zadetek Kraljev, a nato neuspešno odprl kar sedem serij trajajočo loterijo kazenskih strelov.

St. Louis je že na četrti tekmi zapored igral podaljšek in bil prvič po njem tudi uspešen, tako da je njegove serije petih zaporednih porazov naposled konec. Kralji so na drugi strani vpisali drugi poraz na zadnjih osmih tekmah, četudi so bili danes nevarnejši tekmec na ledeni ploskvi. Vratar gostov Brian Elliott je zbral 26 obramb, nemočen je bil zgolj ob zadetku Kopitarja po podaji Milana Lučića sredi druge tretjine tekme. Za slovenskega napadalca je bila to že 31. točka (11+20) na 41. tekmi v tej sezoni.

Jonathan Quick na golu Kraljev je uspešno posredoval petnajstkrat, plošček pa je moral za svoj hrbet pospremiti v 33. minuti ob izenačujočem zadetku Aleksa Pietrangela.

Domačini so bili v zadnji tretjini sicer na težki preizkušnji, saj so se morali kar pet minut braniti z igralcem manj zaradi izključitve Braydena McNabba, ki je s svojim posredovanjem poškodoval gostujočega napadalca Magnusa Paajarvija. Kljub številčnemu deficitu na ledu se je najlepša priložnost za zmago po rednem delu ponudila Kraljem, a je Jeff Carter izgubil dvoboj na štiri oči z razpoloženim Elliottom. 

Slednji je svojo mrežo, tako kot Quick, uspešno varoval tudi med podaljškom, tako da so o zmagovalcu odločali kazenski streli. Ti so trajali kar sedem seriji, nazadnje pa je Troy Brouwer vendarle odločil zmagovalca, potem ko sta pred njim zadela zgolj njegov soigralec Alexander Steen v prvi in Marian Gaborik na drugi strani v tretji seriji. Loterijo je odprl Kopitar, a svoj strel zapravil. 

»Borili smo se, a to ni bilo dovolj. Moramo najti več različnih načinov, kako dosegati zadetke na domačem ledu. Morda se nekoliko preveč zanašamo na Quickieja (Jonathana Quicka),« je po tekmi povedal Kopitar, ki je s svojimi Kralji na tretjem mestu zahodne konference. Za vodilnim Dallasom (62) imajo sedem točk zaostanka.

Ovečkina še zadetek loči od mejnika

Veliki derbi vzhodne konference med New York Rangers in Washington Capitals je po zadetku Aleksa Ovečkina v podaljšku s 4:3 pripadel možem iz prestolnice, ki ostajajo najuspešnejše moštvo lige. Za ruskega zvezdnika, ki je ob koncu prve tretjine poskrbel že za uvodni zadetek na tekmi, je bil to že 499. gol v ligi, tako da je tik pred tem, da postane 43. igralec s 500 zadetki ob svojem imenu.

Dvoboj v New Yorku je bil sicer nadvse napet, saj so domačini po zaostanku z 0:2 (drugi gol je v 4. minuti druge tretjine zabil Justin Williams) pripravili popoln preobrat. Oscar Lindberg je v 46. minuti znižal zaostanek, Kevin Hayes je štiri minute kasneje izenačil, Viktor Stalberg pa je napovedal zmago Rangerjev.

A s tem se ni strinjal Nicklas Bäckström, ki je izenačil le šest sekund pred koncem rednega dela, nato pa je stvari v svoje roke prevzel Ovečkin.

Capitals imajo na vrhu vzhodne konference 65 točk, sledi Florida s 54, tretji pa so Rangerji z 49 točkami.

Izidi:

New York Rangers - Washington Capitals 3:4 (podaljšek)

Philadelphia Flyers - New York Islanders 4:0

Montreal Canadiens - Pittsburgh Penguins 1:3

Ottawa Senators - Boston Bruins 2:1 (podaljšek)

Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes 3:4 (podaljšek)

San Jose Sharks - Toronto Maple Leafs 7:0

Dallas Stars - Minnesota Wild 1:2

Arizona Coyotes - Nashville Predators 4:0

Vancouver Canucks - Tampa Bay Lightning 2:3 (podaljšek)

Los Angeles Kings - St. Louis Blues 1:2 (kazenski streli)