NHL: Kopitarjevi Kralji nadigrali Florido

Slovenski hokejski reprezentant v dresu Los Angelesa Anže Kopitar ob zmagi s 4:0 nad Florido svoje statistike ni oplemenitil.

Objavljeno
23. marec 2014 08.36
Panthers Kings Hockey
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Los Angeles - Hokejisti moštva Los Angeles Kings so sinoči vpisali sladko zmago v ligi NHL, potem ko so s 4:0 odpravili Panterje s Floride. Ključno vlogo je odigral prekaljeni čuvaj mreže Jonathan Quick, ki je ukrotil vseh 24 tekmečevih poskusov in že petič v sezoni (in 37. v karieri) ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, s čimer je postal s tega vidika drugi najuspešnejši vratar v tej sezoni. Obenem se je znašel tudi sam na vrhu klubske lestvice igralcev z največjim številom zmag v rednem delu sezone (172), prehitel je tudi nekdanjo vratarsko legendo moštva Rogieja Vachona.

Že po prvi tretjini so Kralji z goloma Trevorja Lewisa in Mika Richardsa vodili z 2:0, v drugem delu je vodstvo še oplemenitil Dustin Brown, dokončno pa je usodo Floride, pri kateri se vratarski veteran, 34-letni Roberto Luongo, klub 25 obrambam ni pretirano izkazal, zapečatil Alec Martinez z golom ob številčni premoči na ledu ob koncu 52. minute.

Slovenski reprezentant Anže Kopitar tokrat svoje statistike ni oplemenitil, saj ni - zanimivo - v 19 minutah na ledu niti enkrat sprožil v okvir tekmečevih vrat, je pa ob koncu prve tetjine izsilil prekršek za izključitev Seana Bergenheima.

 

IZIDI LIGE NHL

Los Angeles Kings : Florida Panthers 4:0 (Anže Kopitar 0+0 v 19 minutah)
Philadelphia Flyers : St. Louis Blues 4:1
Pittsburgh Penguins : Tampa Bay Lightning 4:3 (podaljšek)
Minnesota Wild : Detroit Red Wings 2:3
Dallas Stars : Ottawa Senators 3:1
Toronto Maple Leafs : Montreal Canadiens 3:4
New Jersey Devils : New York Rangers 0:2
Winnipeg Jets : Carolina Hurricanes 2:3
Phoenix Coyotes : Boston Bruins 2:4
Edmonton Oilers : Calgary Flames 1:8
San Jose Sharks : Washington Capitals 2:3 (kazenski streli)