NHL: Kopitarjevi Kralji ujeli zadnji vlak

Los Angeles znižal rezultat v zmagah na 1:3, Hrušičan Anže Kopitar je prispeval podajo za peti gol.

Objavljeno
25. april 2014 09.51
NHL/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Los Angeles - Končno! Hokejisti moštva Los Angeles Kings so nekoliko spremenili taktiko in v četrtem dvoboju prvega kroga končnice lige NHL vendarle vpisali prvo zmago nad San Josejem, s čimer so si podaljšali upanje za napredovanje, za katerega pa morajo Morske pse na kolena spraviti še trikrat zapored. Pred domačimi navijači so bili sinoči boljši s 6:3, pa čeravno so imeli tekmeci pobudo na ledu (razmerje strelov 39:31 v korist gostov).

Ključno obdobje tekme je bilo ob koncu druge in v začetku zadnje tretjine, ko so Kralji s tremi zaporednimi goli potegnili na 5:2 in rešili vse dvome o zmagovalcu. Hrušičan Anže Kopitar je, še četrtič zapored, prispeval eno podajo, tokrat je zrežiral peti gol Los Angelesa, ko je že v drugo zadel slovaški as Marian Gaborik. Dva gola, enega ob številčni premoči na ledu, je prispeval tudi Justin Williams, svoja prva zadetka v končnici pa sta vknjižila še Tyler Toffoli in Dustin Brown, ki je minuto in pol pred zadnjim piskom sirene zatresel tekmečevo prazno mrežo.

Pri gostih je bil tokrat vratar Antti Niemi, ki se je v prejšnjih treh dvobojih zares izkazal, povsem neprepoznaven, saj je moral ob 26 poskusih tekmecev kar petkrat na kolena, zato ga je takoj na začetku zadnjega dela (po zgodnjem golu Gaborika), v katerem so sicer kar nekajkrat zapele tudi pesti, zamenjal Alex Stalock in ostal nepremagan. Kopitar v 17 minutah na ledu ni sprožil v okvir vrat gostov, je pa poleg podaje še izsilil izključitev Dana Boyla v uvodni tretjini.

IZIDI PRVEGA KROGA KONČNICE NHL

Vzhodna konferenca

Detroit Red Wings : Boston Bruins 2:3 (podaljšek) - v zmagah 1:3

Kronwall 12. (PP1), Dacjuk 25.; Krug 31. (PPG), Lucic 42., Iginla 74.

 

Zahodna konferenca

Minnesota Wild : Colorado Avalanche 2:1 - v zmagah 2:2

Spurgeon 4., Coyle 33. (PP1); O'Reilly 34.

 

Los Angeles Kings : San Jose Sharks 6:3 - v zmagah 1:3 (Anže Kopitar 0+1 v 17 minutah)

Gaborik 5., 41., Williams 24. (PP1), 37., Toffoli 40., Brown 59. (EN); Sheppard 20., Nieto 29., Pavelski 52. (PP1)