NHL: Kopitarjevi Kralji v četrtem poskusu vendarle zmagali (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so na gostovanju s 4:3 odpravili Dallas, mož odločitve je bil v podaljšku Alec Martinez.

Objavljeno
21. oktober 2016 08.04
SPO-HKO-HKN-LOS-ANGELES-KINGS-V-DALLAS-STARS
J. P.
J. P.

Dallas - Štiri tekme so potrebovali hokejisti Los Angelesa, da so se vendarle dokopali do prve zmage v novi sezoni lige NHL. Za svojo žrtev so si na gostovanju v dvorani American Airlines Center, v kateri se je gnetlo 18.532 gledalcev, izbrali zasedbo Dallasa, od katere so bili v podaljšku boljši s 4:3, s čimer so ji prizadejali drugi poraz v sezoni. Zdaj je med vsemi udeleženci lige brez zmage zgolj še Columbus, ki pa je resda odigral šele dve tekmi. Nov preizkus čaka Kralje v noči na nedeljo, ko bodo gostili po treh kolih še neporaženo zasedbo Vancouvra.

Zmaga Los Angelesa je bila zaslužena, saj tekmec ni vodil niti enkrat v dvoboju, glede na razmerje sproženih strelov - kar 39:20 v korist gostov! - je bil torej Dallas lahko zadovoljen že s tem, da je izvlekel podaljšek in z njim točko. Med vratnicami zmagovalnega moštva se ni izkazal Slovak Peter Budaj, ki je tokrat dobil prednost pred Jeffom Zatkoffom - nobeden od njiju ne deluje ravno dostojna zamenjava za poškodovanega Jonathana Quicka, saj Kralji povprečno na obračun prejmejo skoraj štiri zadetke.

Tokrat so po enega (izenačujočega) v vsaki tretjini. Prvi je mrežo domačih Zvezd ob številčni premoči zatresel Nic Dowd s svojim prvim golom doslej v NHL, izenačil je Radek Faksa; Los Angeles je v vodstvo spet popeljal Jeff Carter, tri minute in pol pozneje je bil izid ponovno poravnan po zaslugi Jamieja Benna, ki je izkoristil igralca več na ploskvi; še pred drugim odhodom na odmor je za goste tretjič v sezoni zadel Tanner Pearson, podaljšek je dobri dve minuti pred koncem rednega dela izvlekel Jason Spezza, ko je imel Dallas, ki je vratarja potegnil na rezervno klop, v polju šestega igralca.

V dodatnem delu so Kralji potrebovali 80 sekund, da so vendarle unovčili popolno prevlado na ledu z zadetkom branilca Aleca Martineza s polrazdalje. Finec Kari Lehtonen je zbral 35 obramb, kar je zadostovalo za točko gostiteljev, ki so med tekmo ostali brez poškodovanih Patricka Sharpa in Patricka Eavesa. V vrstah zmagovalcev je bil Hrušičan Anže Kopitar nekoliko manj opazen kot običajno. Resda je na ledu prebil skoraj 25 minut oziroma največ med vsemi napadalci v moštvu in trikrat sprožil proti vratom, a svoje statistike ni oplemenitil. Prvič v sezoni torej v enem dvoboju ni vpisal nobene točke.

IZIDI

Dallas Stars : Los Angeles Kings 3:4 - v podaljšku (Anže Kopitar 0+0 v 25 minutah)
Boston Bruins : New Jersey Devils 2:1
Philadelphia Flyers : Anaheim Ducks 2:3
Pittsburgh Penguins : San Jose Sharks 3:2
Florida Panthers : Washington Capitals 2:4
Montreal Canadiens : Arizona Coyotes 5:2
Tampa Bay Lightning : Colorado Avalanche 0:4
Minnesota Wild : Toronto Maple Leafs 3:2
Calgary Flames : Carolina Hurricanes 2:4
Edmonton Oilers : St. Louis Blues 3:1
Vancouver Canucks : Buffalo Sabres *