NHL: Kraljem sedmič zapored le ni šlo, spet podaja Kopitarja (VIDEO)

Hokejisti Anaheima so bili v Staples Centru boljši s 3:2 in so izid v zmagah znižali na 1:2.

Objavljeno
09. maj 2014 07.33
Posodobljeno
09. maj 2014 07.33
SPO-HKO-HKN-ANAHEIM-DUCKS-V-LOS-ANGELES-KINGS---GAME-THREE
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Los Angeles - Hokejistom moštva Los Angeles Kings se je ponesrečila še sedma zaporedna zmaga v končnici lige NHL, potem ko so pred domačimi navijači v Staples Centru zamudili priložnost, da bi se z eno nogo že približali konferenčnemu finalu. Anaheim jih je namreč ugnal s 3:2 in znižal izid v zmagah na 1:2, Kralji tako za napredovanje potrebujejo še dva uspešna obračuna.

Toda, pozor: slovenski reprezentant Anže Kopitar, ki je na ledu prebil slabih 17 minut in enkrat ustrelil v okvir tekmečevih vrat, je vnovič podal pri uvodnem golu Kraljev v 25. minuti, ko je številčno premoč na ledu kronal Jeff Carter (gol si lahko ogledate v zgornjem videoposnetku), kar pomeni, da je priljubljeni 26-letni Hrušičan dosegel vsaj točko na vseh dosedanjih desetih tekmah letošnje končnice, kar je dosežek, ki ga bo izjemno težko ponoviti. Zanimivo: še vedno je vodilni tako po številu vpisanih točk (15) kot tudi asistenc (11) v teh izločilnih bojih, medtem ko je s štirimi zadetimi goli trenutno na sedmem mestu - v tem segmentu pa vodi njegov klubski kolega, Slovak Marian Gaborik, s šestimi goli.

Gostitelji niso vodili niti enkrat. Že v peti minuti je namreč njihovega čuvaja mreže Jonathana Quicka ob igralcu več na ploskvi matiral Corey Perry. Kot omenjeno, izenačil je Carter, a so Rački še pred koncem drugega dela vrnili udarec in - vnovič ob številčni premoči na ledu, a le dve sekundi, preden bi se sicer na led vrnil izključeni Drew Doughty - zadeli prek neuničljivega 43-letnega finskega »fosila« Teemuja Selänneja, ki mu leta zlepa ne morejo do živega. Da se Los Angelesu, ki je bil sicer agilnejši v napadu, kar zgovorno potrjuje razmerje strelov (31:22 v njegovo korist), slabo piše, je manj kot tri minute pred zadnjim piskom sirene poskrbel Ben Lovejoy, ki je zadel za povišanje Anaheimovega vodstva. Resda je domač poraz 31 sekund pred koncem s prvim golom v tej končnici ublažil Mike Richards, vendar pa je Kraljem zmanjkalo časa, da bi izsilili vsaj podaljšek.

»Že vso sezono je tako. Igramo nepredvidljivo, zato gredo vstopnice za naše tekme za med. Čeprav skušamo na vsak način nekoliko omiliti to negotovost, nam ne gre vselej po načrtih,« se je po pomembni zmagi malce pošalil Selänne. V zmagovalni četi je večji del dvoboja mrežo odlično čuval mladi Danec Frederik Andersen, ki naj zaradi poškodbe sploh ne bi bil nared za ta dvoboj. Kralji so bili neporaženi polnih 18 dni, novo priložnost za zmago pa bodo imeli - znova pred domačimi privrženci - v noči na nedeljo.

Boston izenačil z golom anonimneža

V izjemno izenačenem dvoboju na vzhodu pa je Boston po podaljšku z 1:0 odpravil domačo zasedbo Montreala in izid v zmagah izenačil na 2:2. Edini gol na tekmi je padel šele v 62. minuti, dosegel pa ga je igralec, od katerega bi to najmanj pričakovali: Matt Fraser. Ta je namreč doslej v treh sezonah v NHL vpisal pičlih šest točk za štiri gole in dve podaji, tokratni zadetek je bil njegov prvi v končnici. »Saj ne znam tega niti opisati z besedami, to je nekaj, o čemer sanja vsak otrok na drsalkah,« se je smejalo 23-letnemu kanadskemu napadalcu. Junaka obračuna sta bila sicer oba vratarja: domači Carey Price je zbral kar 34 obramb, gostujoči Tuukka Rask eno manj, a je mrežo - drugič v končnici, devetič v sezoni in 28. v karieri onkraj luže - ohranil nedotaknjeno.

IZIDA 2. KROGA KONČNICE NHL

VZHOD Montreal Canadiens : Boston Bruins 0:1 po podaljšku - v zmagah 2:2

Matt Fraser 62.

ZAHOD Los Angeles Kings : Anaheim Ducks 2:3 - v zmagah 2:1

Jeff Carter 25. (PP1), Mike Rochards 60.; Corey Perry 5. (PP1), Teemu Selänne 36. (PP1), Ben Lovejoy 58.