NHL: Kralji brez Kopitarja nemočni (VIDEO)

Philadelphia je bila od Los Angelesa boljša po podaljšku (3:2), mož odločitve je bil nekdanji Kralj Brayden Schenn.

Objavljeno
29. oktober 2014 07.31
SPO-HKO-HKN-LOS-ANGELES-KINGS-V-PHILADELPHIA-FLYERS
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Philadelphia - Zmagovalno moštvo minule sezone hokejske lige NHL, Los Angeles Kings, je moralo v devetem dvoboju nove sezone tretjič na kolena, drugič po podaljšku. Na gostovanju ga je s 3:2 odpravila Philadelphia, odločilni gol pa je v tretji minuti dodatnega dela prispeval Brayden Schenn. Izkazala sta se oba vratarja: domači Ray Emery je zbral 38 obramb, gostujoči Jonathan Quick celo dve več.

Philadelphia je v rednem delu obračuna dvakrat vodila. Najprej se je v šesti minuti med strelce, petič v sezoni, vpisal Avstrijec Michael Raffl, nekdanji član VSV, izenačil je - prav tako s petim golom v sezoni - Tyler Toffoli, ki se mu je to posrečilo celo ob igralcu manj na ledu. 44 sekund pred prvim odhodom na odmor je gostitelje v vodstvo spet popeljal Chris VandeVelde (najboljši podajalec lige, Čeh Jakub Voraček, je prispeval že enajasto asistenco), v šesti minuti zadnje tretjine pa je podaljšek izsilil Mike Richards, dolga leta ravno član tokratnih tekmecev.

V dodatnem delu je Schenn snel plošček neprevidnemu Jaku Muzzinu in sam zadrsal pred Quicka, sprožil vanj, vratar pa je s ploščkom vred zdrsnil v gol. Sodniki sprva zadetka niso priznali, po ogledu videoposnetka pa so spremenili odločitev in odpiskali konec dvoboja. »Odločiti tekmo v podaljšku je vselej nekaj posebnega, sploh če zadaneš proti zasedbi, ki te je nekoč izbrala na naboru,« je pojasnil 23-letni strelec odločilnega gola, dve sezoni tudi že član Kraljev, pri katerih pa se ni niti enkrat vpisal med strelce.

Z moštvom je na gostovanje v Philadelphio sicer odpotoval tudi poškodovani slovenski reprezentant Anže Kopitar, ki pa ga je trener Darryl Sutter raje preventivno prihranil za poznejše tekme. Še pred začetkom dvoboja je Hrušičan dejal: »Na ledu se dobro počutim, pripravljal sem se, kot da bom v postavi, toda puščam času čas. Vzel sem si tudi dan premora, kar mi je precej pomagalo.« Spomnimo: Anže je zadnji dvoboj s Columbusom v Staples Centru končal predčasno zaradi udarca ob naletu na ogrado, izkazalo pa se je, da poškodba k sreči ni hujša. Še zanimivost: poškodovan je tudi drugi hokejist iz »Kopitarjeve« napadalne trojke, Slovak Marian Gaborik.

IZIDI LIGE NHL

Philadelphia Flyers : Los Angeles Kings 3:2 - po podaljšku (Anže Kopitar zaradi poškodbe ni igral)
Boston Bruins : Minnesota Wild 3:4
Columbus Blue Jackets : Ottawa Senators 2:5
New York Islanders : Winnipeg Jets 3:4
Pittsburgh Penguins : New Jersey Devils 8:3
Tampa Bay Lightning : Arizona Coyotes 7:3
Toronto Maple Leafs : Buffale Sabres 4:0
Chicago Blackhawks : Anaheim Ducks 0:1
Dallas Stars : St. Louis Blues 3:4 - po podaljšku
Calgary Flames : Montreal Canadiens 1:2 - po kazenskih strelih
Colorado Avalanche : San Jose Sharks 2:3 - po kazenskih strelih
Vancouver Canucks : Carolina Hurricanes 4:1