NHL: Kralji osmič zapored, nova podaja Kopitarja (VIDEO)

Kdo lahko zaustavi branilce lovorike v ligi NHL, ki so zmagovalni niz nadaljevali tudi proti Detroitu (1:0)?

Objavljeno
25. februar 2015 08.35
SPO-HKO-HKN-DETROIT-RED-WINGS-V-LOS-ANGELES-KINGS
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Los Angeles - Kdo lahko zaustavi branilce zmagovalne lovorike v ligi NHL, hokejiste moštva Los Angeles Kings, ki so dokaj medlo začeli sezono, nato pa že globoko v drugi polovici premaknili v višjo prestavo in zdaj rušijo in meljejo vse pred seboj? Kralji so se sinoči dokopali že do osme zaporedne zmage, tokrat so v obračunu odličnih obramb in razigranih čuvajev mreže v domačem Staples Centru z 1:0 odpravili zasedbo Detroita, s čimer so se še bolj učvrstili na sedmem mestu lestvice zahodne konference, ki še zagotavlja napredovanje v izločilne boje.

Dvoboj je bil, reci in piši, odločen že po dveh minutah in pol igre, ko so Kralji kronali številčno premoč na ploskvi in zadeli prek izkušenega 33-letnega Justina Williamsa, pozneje pa se je izkazalo, da je bil to edini gol na tekmi. Med podajalci se je znova znašel tudi slovenski reprezentančni as Anže Kopitar, ki je vpisal že svojo 32. asistenco v sezoni in še četrtič v zadnjih petih obračun prispeval vsaj točko. Zdaj se je po številu podaj izenačil s svojim učinkom v sezoni 2012/13, ki je bila zanj najmanj učinkovita, odkar igra med elito onstran »luže«.

Kopitar je na ledu prebil 20 minut oziroma največ med vsemi napadalci Los Angelesa, v tem času pa dvakrat sprožil proti vratom švedskega čuvaja mreže Jonasa Gustavssona, toda brez učinka, za nameček pa je sredi druge tretjine izsilil tudi izključitev tekmečevega centra Stephena Weissa. Kralji so bili tudi sicer več pri strelu (razmerje 27:20), izkazal pa se je še njihov vratar Jonathan Quick, ki je zaklenil mrežo, kar se mu zgodilo petič v sezoni in že 35. v karieri. Los Angeles je le še eno zmago oddaljen od zmagovitega niza iz sezone 2009/10, ki je trajal devet tekem.

IZIDI LIGE NHL

Los Angeles Kings : Detroit Red Wings 1:0 (Anže Kopitar 0+1 v 20 minutah)
Columbus Blue Jackets : Buffalo Sabres 2:4
New York Islanders : Arizona Coyotes 5:1
New York Rangers : Calgary Flames 1:0
Boston Bruins : Vancouver Canucks 1:2
Carolina Hurricanes : Philadelphia Flyers 4:1
St. Louis Blues : Montreal Canadiens 2:5
Minnesota Wild : Edmonton Oilers 1:2
Winnipeg Jets : Dallas Stars 4:2
Nashville Predators : Colorado Avalanche 5:2
Chicago Blackhawks : Florida Panthers 3:2 (kazenski streli)